Bedrijfsinformatie Bain Amsterdam

Bain & Company is oorspronkelijk een Amerikaans consultancybureau. Het hoofdkantoor bevindt zich in Boston, Massachusetts. In 1973 is het bedrijf, onder leiding van Bill Bain, opgericht door zeven voormalig partners van de Boston Consulting Group.
Bain & Company is heden ten dage een van de grootste consultancybedrijven wereldwijd. De belangrijkste concurrenten zijn de Boston Consultancy Group en McKinsey & Company. Bain & Company is actief in 32 landen en heeft 6.000 medewerkers. Bain Amsterdam is opgericht in 1998 en is gehuisvest in de Rembrandt Tower aan Amstelplein 1 te Amsterdam. Bain Amsterdam heeft zo’n 90 medewerkers in dienst.

Consultancy

De consultants van Bain Amsterdam houden zich bezig met complexe strategische vraagstukken zoals overnames, organisatieveranderingen en groeimogelijkheden. De teams van Bain Amsterdam ontwikkelen op basis van feitelijke analyses samen met de klant waardevolle en praktische inzichten. Hierdoor kan de klant de concurrentie voorblijven. De filosofie van Bain & Company is results, not reports. Bain Amsterdam werkt veelal binnen de Global 500 voor grote regionale en lokale organisaties, zowel voor profit- als non-profitorganisaties en private equity fondsen. De werkgebieden zijn onder andere financiële diensten, telecommunicatie, technologie, consumptiegoederen en productie.

 

Bain Amsterdam

 

Carrière bij Bain Amsterdam

Bain Amsterdam biedt diverse carrièremogelijkheden voor starters, (young) professionals, (senior) consultants, managers en executives. Een Associate Consultant krijgt direct bij de start gedurende twee weken een training in de VS. Hier worden, in een groep van startende consultants, de technieken van Bain geleerd. Na deze training worden de consultants in projectteams geplaatst. Bain biedt hun medewerkers gedurende de carrière nog veel meer internationale trainingen. Na een aantal jaar werkervaring bij Bain Amsterdam is het mogelijk een MBA of externship te gaan doen. Ook zijn er ontzettend veel mogelijkheden voor stappen richting een internationale carrière, door de sterke positie van Bain. De werksfeer is informeel, open en direct.

 

Relevant: