Geschreven Case Interview

Steeds vaker moeten kandidaten bij sollicitaties een geschreven case interview maken. Zo moeten bijvoorbeeld sollicitanten in de laatste ronde bij BCG, bij de BCG businesscourse of bij McKinsey Alpine University een geschreven case interview af leggen. Deze vorm van case interviewen is vaak nog onbekend bij studenten. In dit artikel geven wij jou alle informatie die nodig is om het case interview succesvol af te leggen.

office-594132_1280

 

Verschil geschreven case interview en normale case interview

Allereerst trappen we een open deur in: het geschreven case interview schrijf je eerst volledig uit voordat het kantoor waar je solliciteert er naar kijkt. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo ervaren sommigen minder druk omdat er niet constant iemand mee kijkt en direct jouw denkwijze ziet. Je hebt net wat meer tijd om na te denken en kan fouten makkelijk corrigeren.

Het lastige bij het geschreven case interview is dat je veel minder informatie kan verkrijgen dan bij het normale case interview. Bij een gesproken case interview heb je de mogelijkheid om vragen te stellen aan degene die jou interviewt. Bij het geschreven case interview heb je deze mogelijkheid niet en zal je veel met eigen aannames moeten werken.

 

 

Meer informatie over case interviews of in contact komen met consultancy kantoren?

Word nu lid

Aanmelden met linkedin geeft toegang tot al onze informatie

 

Hoe ziet het geschreven case interview eruit?

De vraagstukken van een geschreven case interview zijn vaak een niveau lastiger dan die bij gesproken case interviews. Daarbij zijn het vaak heel open vragen zoals: “Moet bedrijf X naar Europa uitbreiden?”. Zonder veel extra informatie en zonder internet dien je dit vraagstuk op te lossen. Hoe je dat doet lees je hieronder.

Hoe pak je het geschreven case interview aan?

 

1. Begrijp waarin het geschreven interview anders is

Zorg dat je goed begrijpt hoe het interview in elkaar zit en wat de voordelen en nadelen hiervan zijn. Zie daarvoor ook de informatie eerder in dit artikel.

2. Denk heel goed na over je structuur

Bij het geschreven case interview is je structuur nog belangrijker. Je kan ook meer met opmaak en paragrafen spelen dan tijdens het gesproken interview. Zorg dat je begint met de structuur waarmee je het vraagstuk wilt oplossen. De paragrafen uit je geschreven stuk dienen deze structuur te volgen.

3. Oefen een keer hoe je een geschreven case interview aanpakt

Oefenen blijft het belangrijkste onderdeel in je voorbereiding. Zo kom je erachter wat goed gaat en wat nog extra aandacht behoeft. Oefen goed met het indelen in paragrafen en welke informatie je in welke paragraaf zet. Speel daarnaast met de formatting om te kijken wat je boodschap kracht bij zet. Zo kan je belangrijke punten in bold zetten, of aannames in italic. Speel hiermee tot je tevreden bent.

4. Wees niet bang om berekeningen toe te voegen

Vaak is het antwoord op een vraagstuk een schatting met aannames. Zorg ervoor dat je alle berekeningen en aannames duidelijk op papier opschrijft. Noteer op een duidelijke manier welke berekening je doet, en ook vooral waarom en welke aannames je daarbij gebruikt.

Met deze tips kan ook jij het geschreven case interview succesvol doorkomen!

 

Meer lezen?