consultancy

Meest gelezen artikelen

consultancy artikelen

Interessante artikelen voor professionals

chicago-690364_1280

Over advies

Consultancy staat voor deskundig advies geven binnen een bepaald vakgebied. Bedrijven doen graag een beroep om een adviesbureau omwille van de inbreng van extra expertise. Maar er zijn nog andere redenen waarom een beroep gedaan wordt op consultants: ze hebben een objectieve kijk op de situatie, ze hebben minder vooroordelen omdat ze extern en dus minder betrokken zijn, … Binnen de sector is er een indeling in diverse werkgebieden. Zo wordt er vaak verwezen naar bijvoorbeeld strategie, IT, banking, corporate finance, juridisch en business. Voorbeelden van bekende kantoren in Amsterdam zijn BCG en Bain.

 

Wat houdt consultancy precies in?

Wanneer je aan de slag gaat als consultant, maak je als je over de nodige kwaliteiten beschikt sneller carrière dan wanneer je werkt voor één bedrijf. Door te werken voor verschillende werkgevers, gevarieerde opdrachten uit te voeren en in telkens andere omgevingen te werken doe je heel veel nuttige ervaring op. Bovendien hebben consultancy kantoren vaak goede arbeidsvoorwaarden, inclusief een aantrekkelijk consultancy salaris.

 

Voor wie?

Consultants beginnen vaak direct uit de universiteit, al dan niet na een business course of consultancy stage, of na een MBA, Phd of enige jaren werkervaring, bijvoorbeeld bij Rocket Internet of een onafhankelijke startup.

 

Vaardigheden

Wie succesvol wil zijn als consultant moet beschikken over een aantal essentiële vaardigheden. Je moet sociaal vaardig en klantgericht zijn. Belangrijk is dat je zonder onderscheid van rang of stand het vertrouwen moet kunnen winnen van de klant of van werknemers van de klant. Een goede consultant beschikt over een sterke interne drive om uitdagingen aan te gaan. Wanneer bepaalde zaken niet lukken moet je voldoende flexibel zijn om over te schakelen naar een andere manier op de zaak aan te pakken. Tot slot kan het zeker geen kwaad over een dikke huid te beschikken want in bepaalde situaties moet je zeker tegen een stootje kunnen en je mannetje kunnen staan.

 

Freelance 

Na enige jaren bij een groot kantoor te hebben gewerkt kiezen velen er voor om freelance te werken. Lees hier meer over freelance werkzaamheden.

 

Consultancy vacatures

Lees hier meer over vacatures en het plaatsen van vacatures in de advieswereld.

 

Nog geen lid van the Inside Coach?

Word nu lid

Registreren is gratis en duurt 1 minuut

 

Relevant