Interview met Dieke van de Young Advisory Group

Dieke is op het moment bezig met het afronden van haar Master Innovation Management aan de Technische Universiteit in Eindhoven. Ze is sinds december werkzaam voor de Young Advisory Group Eindhoven/Tilburg. Verder heeft ze het afgelopen half jaar stage gelopen bij Ernst & Young. 

yag the inside coach dieke ter weel

Wat studeer je en waar houd je je nog meer mee bezig?
Momenteel ben ik op zoek naar een interessant afstudeerproject zodat ik mijn master Innovation Management kan gaan afronden. Daarnaast heb ik het afgelopen half jaar stage gelopen bij Ernst & Young. Zij hebben een intern innovatieprogramma opgezet om werknemers te stimuleren zelf met innovatie bezig te zijn. Ik heb geholpen met de uitrol van de pilot, waarbij ik onder andere teams coachte en workshops gaf. Verder heb ik het afgelopen jaar twee mooie reizen gemaakt naar Maleisië en Thailand en kan ik niet wachten nog meer mooie reizen te gaan maken. In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met hot yoga en Ik overweeg dan ook een opleiding tot hot yoga docent te gaan volgen. Tot slot houd ik me veel bezig met mijn werk bij de Young Advisory Group!

Hoe lang werk je al bij de Young Advisory Group en welke rollen heb je gehad?
Ik ben werkzaam bij de YAG sinds december 2015. De andere vestigingen (Amsterdam, Groningen, Rotterdam/Delft) hadden besloten om een nieuwe vestiging te openen. Ik ben toen met vijf andere studenten aangenomen om deze vestiging op te richten. Naast oprichter, heb ik het afgelopen jaar de acquisitie overzien en ben ik momenteel team captain. Los daarvan ben ik natuurlijk ook een consultant die projecten uitvoert. Het leuke aan de YAG is dat je niet alleen als consultant aan projecten werkt, maar dat je ondertussen met zijn allen ook een bedrijf runt en dus een ondernemer bent. Er zit geen bestuur of iets dergelijks boven ons en iedereen is gelijk aan elkaar. Dit zie je bijvoorbeeld terug in het feit dat iedereen bij de YAG verantwoordelijk is voor acquisitie. De functie acquisitie houdt daarom in dat je het overzicht bewaard over wie met welke bedrijven in gesprek is en het team motiveert om acquisitie te doen. Los van deze rollen ben ik ook deel geweest van het lustrum taskforce, waarmee we een geweldig lustrum event voor bedrijven en voor de consultants en alumni hebben georganiseerd.

young advisory group

Wat is YAG precies en hoe werkt het?
De YAG is een strategisch adviesbureau volledig gerund door studenten. We geven strategisch advies aan bedrijven van elk formaat, MKB tot multinational. Zo hebben we ondertussen meer dan honderd projecten gedaan in de vorm van onder andere marktstudies, financieringsonderzoeken, business plannen en groeistrategieën. Verder hebben we twee vaste training partners, Roland Berger en Berenschot, en worden we bijgestaan door onze Raad van Advies en het grote alumni netwerk.
De YAG heeft een hele platte organisatiestructuur. Dit houdt in dat er geen bestuur of hiërarchie aanwezig is. Geen enkele vestiging staat boven een andere vestiging en binnen elke vestiging zijn alle consultants gelijk aan elkaar. Zodra je bent aangenomen, ben je mede-eigenaar van de YAG en dus volledig verantwoordelijk voor het runnen van de onderneming.

Binnen elke vestiging heeft iedereen een functie (operations, finance, team captain, HR extern, HR intern, etc.). Door onder andere deze functie kom je ook veel in contact met de consultant van de andere vestigingen, aangezien je samen met de andere vestigingen zorgt dat deze functie ook op een landelijk niveau goed wordt uitgevoerd. Ongeveer elk half jaar wissel je van functie, zodat je weer nieuwe dingen kan leren.

Zelftonwikkeling staat dan ook centraal bij de YAG. Zo volgen we maandelijks trainingen van bedrijven (zoals Roland Berger, Berenschot, Bain & Company, Strategy&, Accenture, EY, etc.) en geven we elkaar trainingen. Hiernaast is iedereen bezig met acquisitie en het uitvoeren van projecten. Meestal werk in je in teams van drie/vier consultants en wordt er bij het opstellen van projectteams gekeken naar de leerdoelen en wensen van elke consultant en het bedrijf.
Gemiddeld ben je met YAG 15 uur per week bezig en krijg je betaald voor de projecten die je uitvoert. Echter zijn het leerproces, de ervaring, het netwerk en alle inspirerende mensen die je leert kennen veel meer waard!

Wat zijn de vaardigheden die je tot nu toe hebt geleerd?
Ten eerste, leer je ontzettend veel vaardigheden aan de hand van het gehele acquisitie proces. Zo heb ik geleerd hoe je bedrijven het beste kan benaderen, hoe je een acquisitiegesprek moet aangaan en hoe je jezelf het beste kan verkopen. Aangezien je zelf ook proposals schrijft voor potentiële klanten leer je hoe je een project aanpakt vanaf het echte begin; van een probleem structuren, tot de geschikte aanpak verzinnen en het plannen van het volledige project.
Vervolgens leer je hoe het is om met een klant samen te werken en te communiceren. Hierdoor heb ik bijvoorbeeld ingezien hoe belangrijk en moeilijk verwachtingsmanagement is.
Ook verbeter je je analytische skills door het oplossen van uitdagende vraagstukken. Verder leer je veel nieuwe vaardigheden door de trainingen. Zo heb ik onder andere een training gehad in operational excellence en interviewtechnieken.
Tot slot, leer je hoe het is om een onderneming te runnen, wat mij heeft overtuigd dat ik later ook graag mijn eigen onderneming wil hebben!

Hoe helpen je ervaringen bij YAG bij de voorbereiding op strategie consultancy?
Allereerst geeft de YAG je de kans om te ervaren hoe het is om telkens met een ander uitdagend vraagstuk bezig te zijn. Hierdoor kom je erachter of deze dynamiek, die hoort bij het werken als consultant, iets voor je is. Als YAG consultant kom je veel in contact met grote strategie consultancy bedrijven tijdens onder andere trainingen. Hierdoor krijg je hands-on tips en tricks van de echte professionals. Verder helpen de ervaringen die je opdoet tijdens projecten goed bij het beter uitvoeren van case interviews, aangezien je nu echt zelf problemen en vraagstukken oplost en daardoor case interviews vaak beter begrijpt. Ook voeren we als consultants zelf de sollicitatieprocedure uit en leer je dus hoe het is om een case-interview af te nemen. Je zit dus een keer aan de andere kant van de tafel waardoor je beter begrijpt waarop gelet wordt tijdens case-interviews.

Hoe kunnen anderen betrokken raken bij de Young Advisory Group?
We hebben twee keer per jaar een sollicitatieperiode. Deze verschillen enigszins per vestiging, maar zijn altijd in het voorjaar en najaar. In deze periodes worden kennismakingsdagen en avonden georganiseerd en is het altijd mogelijk koffie met onze consultant te drinken om beter kennis te maken met de YAG. Dit kan natuurlijk ook het hele jaar door, aangezien open sollicitaties ook mogelijk zijn. Voor meer informatie zie onze website: www.youngadvisorygroup.nl

Zijn er nog bepaalde boeken die je zou willen aanraden, al dan niet in relatie tot consultancy?

Ik ben toevallig nu het boek “The Lean Startup” van Eric Ries aan het lezen en voor de fun lees ik af en toe een stukje uit het boek “Nice girls don’t get the corner office: 101 unconscious mistakes women make that sabotage their careers” van Lois Frankel. Daarnaast staat het boek “The 4-hour workweek” van Timothy Ferriss op mijn leeslijstje.

Interesse in strategy consultancy? Meld je aan bij the Inside Coach

Word nu lid

Lid worden is gratis en duurt 30 sec

Relevant: