Interview met Eva van de Young Advisory Group

Eva is momenteel bezig met het behalen van haar MSc Chemistry aan de Universiteit van Amsterdam en werkt als consultant bij de Young Advisory Group in Amsterdam. Daarnaast heeft ze lange tijd in Azië gezeten middels het Netherlands-Asia Honours Summer School (NAHSS) en stage gedaan bij DKS B.V.  In dit interview vertelt ze meer over haar werk als consultant bij de Young Advisory Group. 

Bedankt Eva voor dit interview!

 

Eva Young Advisory Group

 

Wat studeer je en waar houd je je nog meer mee bezig?

“In de zomer van 2014 ben ik met de Netherlands-Asia Honours Summer School (NAHSS) mee geweest naar China”

Momenteel zit ik in het eerste jaar van de MSc Chemistry, track Molecular Simulation and Photonics. Deze studie bevindt zich op het grensvlak tussen theoretische scheikunde en experimentele natuurkunde.

In de zomer van 2014 ben ik met de Netherlands-Asia Honours Summer School (NAHSS) mee geweest naar China. De NAHSS is een nationaal honoursprogramma dat de honderd beste Nederlandse bachelorstudenten de kans geeft om een zomer lang Azië te ontdekken, zowel op academisch, business als cultureel vlak. Ik heb in Beijing de summer school van de Peking University gevolgd en werkte als student consultant aan een project voor FrieslandCampina. De reis werd afgesloten met een business week in Shanghai, waar veel bedrijfsbezoeken naar grote Nederlandse multinationals (bijvoorbeeld Philips, Unilever, AkzoNobel) en Huawei waren gepland. Ook heb ik in 2013 stage gedaan bij DKS B.V.

Daarnaast ben ik werkzaam als consultant bij de Young Advisory Group.

 

 

Hoe lang werk je al bij de Young Advisory Group en welke rollen heb je gehad?

“Bij de YAG vervult iedereen meerdere rollen: je werkt natuurlijk als consultant, maar bent tegelijkertijd eigenaar van de YAG en dus een ondernemer”

Sinds november 2014 ben ik werkzaam bij de Young Advisory Group (YAG). Bij de YAG vervult iedereen meerdere rollen: je werkt natuurlijk als consultant, maar bent tegelijkertijd eigenaar van de YAG en dus een ondernemer. Dit houdt in dat onder andere acquisitie een van je verantwoordelijkheden is. Ik heb zodoende al meerdere bedrijven benaderd om te kijken of wij hun van dienst kunnen zijn. Dit heeft tot nu toe geleid tot één mooi project.

Daarnaast heeft iedereen binnen de YAG een bepaalde functie. Ik ben allereerst begonnen als HR Extern, een functie waarbij de belangrijkste taak het organiseren en begeleiden van de recruitmentperiode is. Sinds kort ben ik Team Captain. Dit houdt in dat ik het overzicht houd van wat er gebeurt binnen het team in Amsterdam en dit terugkoppel naar de andere steden (YAG Groningen en Rotterdam).

 

Wat is YAG precies en hoe werkt het?

“Als consultant bij de YAG werk je aan uiteenlopende opdrachten, maar daarnaast run je de onderneming”

De Young Advisory Group is in 2011 opgericht in Groningen en Rotterdam en zit sinds 2014 ook in Amsterdam. We geven strategisch advies aan ondernemingen van elke formaat: van MKB tot multinationals. Hierbij worden wij bijgestaan door onze trainingspartners Roland Berger en Berenschot. Daarnaast heeft de YAG een Raad van Advies, bestaande uit Hans Biesheuvel (initiatiefnemer ONL voor Ondernemers), Anthony Ruys (voormalig CEO van Heineken) en Alexander Belderok (partner bij Roland Berger).

De YAG onderscheidt zich van andere student-consultancies door de opzet en de structuur van de organisatie. Als consultant bij de YAG werk je aan uiteenlopende opdrachten, maar daarnaast run je de onderneming. Vanaf het moment dat je wordt aangenomen ben je mede-eigenaar en verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de YAG. Iedereen heeft binnen de YAG een specifieke functie (denk aan: finance, HR management, team captain, marketing, etc.), maar daarnaast is iedereen bezig met acquisitie (projecten binnenhalen) en de (lange termijn) visie en doelen van de YAG. Binnen de YAG geven we elkaar trainingen over onderwerpen waar we zelf goed in zijn, zodat we veel van elkaar leren. Door werkzaam te zijn bij de Young Advisory Group maak je dus niet alleen kennis met strategy consulting, maar ook met het runnen van een onderneming.

Je bent zo’n 15 tot 20 uur per week met de YAG bezig en als je aan een project werkt, krijg je hier voor betaald. De YAG doe je echter niet voor het geld, maar voor de ervaring.

 

Wat zijn de vaardigheden die je tot nu toe hebt geleerd?

“Tot nu toe heb ik een project gedaan voor het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en daarnaast voor meerdere bedrijven meegewerkt aan proposals”

Zoals hierboven al genoemd krijgen we veel trainingen van onze trainingspartners, maar ook van andere externe partijen. Het is heel erg leerzaam wanneer grote spelers uitleggen hoe zij te werk gaan en handvatten aanreiken voor onze eigen organisatie en de projecten die wij doen. Daarnaast geven we elkaar trainingen binnen onze expertise. Met mijn achtergrond had ik toen ik begon nog weinig verstand van de verschillende business modellen en frameworks. De YAG heeft mij deze in de korte tijd dat ik er nu zit bijgebracht.

Daarnaast is het klantcontact dat je bij de Young Advisory Group op doet belangrijk voor mij, omdat hiervoor voornamelijk geldt: hoe meer ervaring je opdoet, hoe beter je erin wordt. De drempel om een bedrijf te benaderen is om deze reden al sterk verlaagd. Tot nu toe heb ik een project gedaan voor het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en daarnaast voor meerdere bedrijven meegewerkt aan proposals. Dit heeft mij geleerd hoe ik het beste een probleemvraag kan structureren, werkstromen kan definiëren en een project kan aanvliegen. De enorme variëteit aan projecten die bij de YAG voorbij komt, zorgt ervoor dat ik mij alsmaar blijf ontwikkelen en kennis maak met verschillende soorten projecten.

Verder biedt de Young Advisory Group een interessante inkijk in het volledige traject binnen de strategy consultancy: van acquisitie tot projectafronding/“nazorg”.

 

Hoe helpen je ervaringen bij YAG bij de voorbereiding op strategie consultancy?

“Door deze projecten heb ik veel skills aangeleerd die van erg van pas zullen komen bij een case-interview”

Allereerst doe ik bij de Young Advisory Group veel projectervaring op. Door deze projecten heb ik veel skills aangeleerd die van erg van pas zullen komen bij een case-interview. Denk hierbij aan het formuleren en structureren van een probleemvraag en het analytisch oplossen van een vraagstuk.

Daarnaast heeft mijn functie als HR Extern mij een inkijk geboden in het recruitment proces. Het is leerzaam om eens een keer aan de andere kant van de tafel te zitten wanneer een sollicitatie wordt afgenomen. Hierdoor ben ik mij bewuster geworden van waar zoal op wordt gelet.

 

Hoe kunnen anderen betrokken raken bij de Young Advisory Group?

“Open sollicitaties zijn altijd welkom”

Twee keer per jaar gaat er bij de Young Advisory Group een sollicitatieperiode van start: in het voorjaar en in het najaar. Maar, open sollicitaties zijn altijd welkom. Het is daarnaast altijd mogelijk om een kopje koffie met een van ons te drinken, zodat we informeel kunnen kennis maken en kunnen kijken of de Young Advisory Group iets voor iemand is. Ga voor meer informatie naar www.youngadvisorygroup.nl.

 

 

Interested in consultancy?

Become a member of our exclusive community for free with the invitation code EB2015 until 24/05/2015!

Word nu lid

 

Lees meer interviews:

 

Lees meer over stages en business courses: