People and careers at Rocket Internet

Daphne is sinds maart 2015 actief bij De Kleine Consultant. Daphne studeert, na een bachelor civiele techniek, Structural Engineering in Delft. Voor haar bachelor heeft ze een half jaar in het buitenland gestudeerd en een stage gelopen bij Boskalis. 

img_0071

Wat studeer je en waar houd je je nog meer mee bezig?

Na de zomer ben ik begonnen met mijn master Structural Engineering aan de TU Delft.
In april heb ik mijn bachelor Civiele Techniek afgerond, waarvoor ik onder andere een half jaar in Madrid heb gestudeerd en stage heb gelopen bij Boskalis voor het schrijven van mijn bachelor thesis. Naast studeren ben ik actief geweest bij de studentenvereniging Virgiel in Delft. Hier heb ik onder andere bestuur van de culturele ondervereniging gedaan, waarmee we een breed scala aan culturele activiteiten hebben georganiseerd voor de leden van Virgiel.
Nadat ik mijn bachelor had afgerond ben ik er ook nog even tussenuit geweest. Ik ben toen twee maanden afgereisd naar Guatemala om daar onder andere te werken in een lokale basisschool en mijn Spaans te verbeteren. Dit was een ontzettend bijzondere en mooie ervaring!

 

Hoe lang werk je al bij de De Kleine Consultant en welke rollen heb je gehad?

Ik ben sinds maart 2015 actief bij De Kleine Consultant. Iedereen die bij De Kleine Consultant wordt aangenomen begint altijd als consultant, wat inhoudt dat je echt bezig bent met de analyses uitvoeren. Daarnaast heb ik ook een ronde als projectmanager gewerkt. Als projectmanager sta je aan het hoofd van een projectgroep. Daarbij ben je meer bezig met het contact met de klant en coach en met de planning, en minder met de analyses zelf. Natuurlijk bespreek je wel altijd met de consultants uit je team door waaraan wordt gewerkt. Momenteel ben ik actief als Director HR, wat inhoudt dat ik verantwoordelijk ben voor het wervings- en selectieproces van onze nieuwe consultants.

 

 scale-up nation en mckinsey

Wat is De Kleine Consultant precies en hoe werkt het?

De Kleine Consultant is een non-profit strategieconsultant volledig gerund door studenten. De Kleine Consultant geeft waardevol en betaalbaar strategisch advies aan voornamelijk non-profit organisaties, startups of kleine bedrijven om hen zo te helpen hun ambities te verwezenlijken. Per jaar worden er drie projectrondes gedraaid van ongeveer 10 weken. Om de kwaliteit van het advies te waarborgen krijgen alle projecten een coach toegewezen van A.T. Kearney of BCG. Deze coach houdt wekelijks contact met de projectmanager en er wordt drie keer met het hele team een coachmeeting gepland waarbij alles wordt doorgesproken en de coach advies geeft. Gedurende het project geef je twee presentaties aan de klant; een tussenpresentatie met de vorderingen en een eindpresentatie met het uiteindelijke advies.

Naast de projecten waaraan wordt gewerkt, worden er een aantal keren per ronde trainingen gegeven vanuit onze trainingspartners. Deze gaan vaak over zeer uiteenlopende onderwerpen, vaak niet alleen nuttig voor De Kleine Consultant maar ook voor daarbuiten. Zo heb ik een training Time Management bij Strategy& gehad, ‘Talent Branding’ bij Ormit en ‘Effective Client Interviews‘ bij Oliver Wyman. Naast dat deze trainingen heel leerzaam zijn, zie je zo ook veel verschillende bedrijven.

Wij bieden een steile leercurve en een netwerk op professioneel en persoonlijk vlak aan studenten die zich graag willen ontwikkelen, betrokken zijn, ambitie hebben en bovenal plezier willen maken. Kleine Consultants leren van onze partners en wij zijn voor hen een waardevolle pool van talenten om kennis mee te maken. Op deze manier realiseren wij een unieke win-win-win situatie: wij ontwikkelen studenten, wij helpen onze klanten en wij leren van onze partners door strategisch advies te bieden daar waar het de meeste waarde toevoegt.

 

Interesse in strategie consultancy en nog geen lid van the Inside Coach?

Word nu lid

Lid worden is vrijblijvend en duurt 1 minuut 

 

Wat zijn de vaardigheden die je tot nu toe hebt geleerd?

Bij mijn eerste project als consultant heb ik vooral geleerd hoe je een verhaal kan overbrengen op de klant: de manier van presenteren, de volgorde van je verhaal vertellen en de slides inhoudelijk opmaken. Toen ik projectmanager was heb ik me meer gefocust op bijvoorbeeld timemanagement. Voor mezelf alles plannen ben ik altijd erg goed in, maar voor een hele projectgroep is het toch even wat anders en dan ook erg leerzaam om te doen. Ook is het klantcontact altijd erg leerzaam: mijn eerste klant was een vrij professionele klant en de tweede was van een startup, hier moet je je houding naar de klant toe zeker op aanpassen. Ook is de communicatie met klanten erg leerzaam; erachter komen wat ze precies willen en waar hun probleem ligt is vaak heel lastig. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van dingen die je bij De Kleine Consultant kan leren, want hiernaast hebben we bijvoorbeeld ook nog de trainingen van partners en wekelijkse trainingen na de vestigingsvergadering over zeer uiteenlopende onderwerpen.

 

Hoe helpen je ervaringen bij DKC bij de voorbereiding op strategie consultancy?

Door de projecten die wij doen hebben wij ervaring in het opstellen van vraagstukken en het gestructureerd oplossen hiervan. Daarnaast nemen alle consultants ook een aantal keer per jaar zelf sollicitaties en cases af, wat ook altijd erg leerzaam is om te doen. Verder heb je door de Kleine Consultant ook een groot netwerk van studenten die geïnteresseerd zijn in strategie consultancy waarmee je samen cases kunt oefenen mocht je ergens gaan solliciteren.

 

Hoe kunnen anderen betrokken raken bij de De Kleine Consultant?

Drie keer per jaar worden er in elke vestiging nieuwe consultants aangenomen. Voorafgaand aan de sollicitaties vindt er altijd een informatieavond plaats, waarbij we alles over De Kleine Consultant vertellen, er een case wordt geoefend en de gelegenheid is om (vaak onder genot van een biertje) al je overige vragen te stellen. Verder kun je voor vragen altijd mailen naar de stad waarnaar je interesse hebt, deze vragen kunnen naar [stad]@dekleineconsultant.nl.

 

Lees verder: