Interview met Frank voormalig private equity stagiair bij Gilde Healthcare

In 2015 ben ik begonnen met een Master in Finance aan de Stockholm School of Economics en daarvoor heb ik Bedrijfseconomie aan de Rijksuniversiteit Groningen gestudeerd. Tijdens mijn studie ben ik op uitwisseling naar Montreal geweest en ben ik in 2013 een eigen bedrijf gestart. Afgelopen zomer heb ik een private equity stage gevolgd bij Gilde Healthcare.

 

 

Hoe ben je geïnteresseerd geraakt in private equity en hoe ben je aan je private equity stage bij Gilde Healthcare gekomen?
Tijdens mijn studie ben ik op verschillende manieren in aanraking gekomen met private equity. Het feit dat private equity ondernemingen nauw betrokken zijn bij het bedrijf waarin wordt geïnvesteerd, sprak mij erg aan. Naast het vinden van goede investeringen ligt er namelijk een grote uitdaging in het ondersteunen van bedrijven bij het realiseren van groei. Aangezien private equity ondernemingen weinig startersplekken kennen, ben ik op zoek gegaan naar een stage in deze sector. Via Peter van the Inside Coach ben ik uiteindelijk bij Gilde Healthcare uitgekomen.

 

consultancy bedrijven

 

Wat heb je gedaan tijdens je private equity stage? Waren het interessante/leuke activiteiten en wat heb je ervan geleerd?
Tijdens mijn stage heb ik aan veel verschillende projecten mogen werken, waarbij diverse taken aan bod zijn gekomen. Van het uitvoeren van due dilligence, marktonderzoek en deal sourcing, tot het opstellen van financiële modellen. De activiteiten waren erg interessant en ik werd hierbij erg goed ondersteund door het team van Gilde. Er werd echt de tijd genomen om dingen uit te leggen die niet duidelijk waren of waar ik vragen over had. Ik denk dat ik al met al een goed inzicht heb gekregen in hoe het er in de praktijk aan toe gaat in een private equity onderneming. Daarnaast heb ik gewoon een erg goede tijd gehad.

Hoe was het private equity case interview en de rest van het sollicitatieproces?
Mijn sollicitatie bij Gilde bestond uit een circa anderhalf uur durend interview. Tijdens het interview zijn er in totaal drie cases aan bod gekomen. Eén daarvan betrof het opstellen van een vereenvoudigd LBO-model en bij de andere cases lag de focus met name op het identificeren van value drivers binnen een bedrijf. Een dag na het interview werd mij de stageplek aangeboden.

Hoe heb je je voorbereid op het private equity case interview?
Ik had ongeveer een week de tijd om me voor te bereiden op het interview met Gilde. Hierbij heb ik enkele cases gericht op private equity doorgenomen en heb ik mij ingelezen in het bedrijf. Daarnaast is het natuurlijk van belang dat je iets over de private equity sector in het algemeen weet. Een nuttige website ter voorbereiding op het interview is street of walls

Wat zijn je plannen voor de toekomst?
Alhoewel private equity zeker een gebied is waar ik interesse voor blijf houden, van mijn toekomstplannen ben ik nog niet zeker. Naast private equity ben ik namelijk geïnteresseerd in asset management en het zou zomaar kunnen dat ik na het afronden van mijn studie in deze sector aan de slag ga. Dat ik in de toekomst terugkeer in de private equity sector sluit ik echter allerminst uit.

 

Is er nog een bepaald relevant boek dat je zou kunnen aanraden aan studenten met interesse in Private Equity?

Qua boek heb ik wel een aanrader welke mij is voorgeschoteld door Gilde. Het boek is Handboek Investeren & Financieren door Taco Rietveld. Het boek is in het Nederlands geschreven en richt zich specifiek op PE. Het leest eenvoudig weg en ook al kwamen er veel concepten aan bod die al tijdens mijn studie zijn behandeld, het was goed deze even opnieuw op te frissen.

 

Interesse in een private equity stage? Stuur je CV en beschikbaarheid naar talent@theinsidecoach.nl

Relevant