De financiële sector is erg aantrekkelijk door de dynamische, competitieve omgeving. In veel gevallen ben je al snel betrokken bij grote deals en transacties. Vele studenten ambiëren dan ook aan de slag te gaan in de financiële sector.

Voor sommigen is finance een lange termijn carrièrekeuze. Anderen gebruiken finance als een opstap naar andere mogelijkheden, zoals consultancy, werken bij een multinational of een baan bij een meer gespecialiseerde finance onderneming.

Er is veel concurrentie onder studenten om een startersplek in deze uitdagende wereld te bemachtigen. Daarom is het handig om al tijdens je studie een finance stage te lopen en een streepje voor te hebben op andere kandidaten.

Over een finance Stage

Er zijn diverse mogelijkheden voor finance stages. Denk hierbij aan het meewerken in een M&A of Coverage team bij een grote bank. Voorbeelden hiervan zijn ING en ABN Amro. Denk ook aan sterk op investering gerichte Private Equity partijen als Gilde, waar je via je finance stage een andere inkijk in de financiële wereld krijgt. Veel private equity kantoren verwachten dat je al stage hebt gelopen bij een grote investment bank zoals Goldman Sachs in bijvoorbeeld Londen. Daarnaast zijn er altijd nog mogelijkheden om een finance stage te lopen op de finance afdeling van een corporate/multinational.

Gedurende je finance stage zal je onderdeel zijn van een team van professionals. Je zult in korte tijd snel betrokken worden bij de kern van het werk en veel ervaring op doen binnen je werkgebied. Werkzaamheden zullen bestaan uit het meewerken aan bedrijfswaarderingen en het modeleren daarvan, het voorbereiden van presentaties voor cliënten en algehele ondersteuning aan het team van je finance stage

 

finance stage

 

Voor wie?

Ben jij een masterstudent of zit je in de afrondende fase van je bachelor Economie, Econometrie of Bedrijfskunde of een andere relevante sterk analytisch en kwantitatieve studie? Dan kom je in aanmerking voor een finance stage. Naast een grote affiniteit met finance en uitstekende studieresultaten is het ook van belang dat jij jezelf naast je studie hebt ontplooit door middel van nevenactiviteiten, buitenlandervaringen of andere bezigheden waardoor jij je onderscheidt van andere. Hiernaast moet je ook stressbestendig zijn en kunnen werken onder tijdsdruk. Vaardigheden in PowerPoint en Excel zijn een absolute vereiste.

Er zijn verschillende manieren om aan een finance stage te komen. Zo hebben grote partijen vaak zelf een toegankelijke stage databank. Voor kleinere stages gaat dit vaak via recruiters . The Inside Coach heeft een ruim aanbod van private equity stages.

 

Relevant: