Sollicitatieprocedure in de Strategy Consultancy

 

De sollicitatieprocedure omschrijft welke stappen er nodig zijn om jouw droombaan binnen te slepen. Wanneer je gaat solliciteren in de Strategy Consultancy moet je een aantal rondes doorlopen voordat je wordt aangenomen. De eerste stap is altijd een selectie op basis van je CV, waarna je voor gesprekken wordt uitgenodigd. Bij de meeste kantoren moet je 2 rondes succesvol doorlopen om een job offer te krijgen. In dit artikel leggen we uit hoe de sollicitatieprocedure er uit ziet bij de meeste Strategy Consultancy kantoren.

 

Sollicitatieprocedure

 

 

Sollicitatieprocedure

 

Eerste stap – Het indienen van je sollicitatie

Voordat je daadwerkelijk de sollicitatieprocedure in gaat die je eerst op gesprek te worden uitgenodigd. Hiervoor kan je vaak een vrijblijvende afspraak maken met een recruiter of consultant van een van de kantoren. In dit gesprek kan je ervaren of het kantoor bij je past en je er zou willen werken. Vervolgens dien je je CV, cijferlijsten en motivatiebrief in te sturen. Op basis van die drie documenten maakt het kantoor een keuze of ze je willen uitnodigen voor een gesprek.

 

Tips voor je CV of meer weten over Strategy Consultancy?

Word nu lid

Meld je aan voor gratis toegang tot al onze informatie

 

Optioneel – Problem solving test

Sommige kantoren vragen hun sollicitanten eerst een online problem solving test te maken voordat ze op gesprek mogen komen. Dit zijn vaak een wiskundige of logische problemen die opgelost dienen te worden in een bepaalde tijd. Deze problem solving test zit niet in elke sollicitatieprocedure.

 

Ronde 1 – Gesprekken met Senior Consultants

Wanneer je wordt uitgenodigd op gesprek zal je de eerste ronde twee case interview gesprekken hebben met Senior Consultants of Project Managers. Daarnaast heb je een persoonlijker gesprek met de recruiter.

 

Ronde 2 – Gesprekken met Partners

Als je door de eerste ronde bent gekomen volgen er nog drie gesprekken. De exacte sollicitatieprocedure verschilt per kantoor. Zo heb je bij McKinsey drie gesprekken met Partners, maar bij BCG twee gesprekken met partners en een geschreven case interview. Deze partners zullen uiteindelijk beslissen of jij goed genoeg bent om een job offer te krijgen.

 

Job Offer!

Als je alle rondes succesvol doorloopt ontvang je een job offer. Je krijgt vaak lang de tijd om hierop te antwoorden, zodat je eerst ook nog andere kantoren kan bekijken of je keuze kan overdenken.

 

Afvallen

Na elke ronde is het mogelijk dat je afvalt. Laat je hier niet door uit het veld slaan. Blijf oefenen op de case interviews en probeer het bij een ander kantoor nogmaals.

Let er verder nog op dat de sollicitatieprocedure bij ieder kantoor net iets anders kan zijn.

 

Meer lezen?