Stappenplan voor de voorbereiding op het case interview

Op het internet zijn legio case interview tips, oefencases, interview vragen en case interview filmpjes te vinden om je te helpen bij de case interview voorbereiding. Ook op ons platform theInsideCoach.nl kun je goede case interview oefenpartners vinden en heb je toegang tot het beste oefenmateriaal.

Maar hoe gebruik je dit materiaal optimaal zonder gek te worden? Welk materiaal is het beste en wat is de beste volgorde? Hieronder een overzicht van hoe ik me met alle kennis van nu zou voorbereiden op het case interview in strategie consultancy

Auteur: Peter (voormalig strategie consultant)

 

Een stappenplan van the Inside Coach oprichter en voormalig strategie consultant Peter

Zonder er verder doekjes om te winden: hieronder mijn stappenplan. Hierbij probeer ik de allerbeste tools te selecteren, van mijn eigen platform maar alles wat daarbuiten sinds mijn eigen sollicitatie is verschenen.

case interview voorbereiding - the inside coach

1. Start met hoofdrekenen

  • Hoofdrekenen is een ontzettend trainbaar element, relatief makkelijk om indruk mee te maken
  • Als je iets technisch hebt gedaan, is het vaak makkelijk om dit snel te verbeteren en daarom een goed idee om veel te oefenen
  • Als je niet iets technisch hebt gedaan zal er kritischer worden gekeken naar je rekenvaardigheden
  • Victor Cheng heeft hiervoor een hele goede gratis tool

 

 

2. Verzamel echte feedback voor het persoonlijke gedeelte

 

3. Ga zelf cases oefenen

Over het algemeen zijn de moeilijkste onderdelen van een case

  1. het bedenken van een effectieve structuur aan het begin van de case
  2. het analyseren van sub-problemen in de case

Deze twee onderdelen zijn beiden in eerste instantie goed alleen te oefenen. Neem je tijd om tot een eigen stijl te komen hoe jij cases aanpakt. Vervolgens is het erg belangrijk om met anderen te oefenen, om je gedachtenpatroon te testen, je communicatie te verbeteren en hun effectieve methoden over te nemen – maar dat gaat alleen als je al wat affiniteit hebt opgebouwd met het oefenen van cases.

Probeer eerst zelf te kijken hoe dit gaat voor dat je je verdiept in case interview frameworks. Ga alleen case interview frameworks gebruiken voor type cases waarmee je normaliter moeite hebt om ze op te lossen. Het merendeel van de succesvolle kandidaten die ik heb gesproken heeft zich nooit verdiept in case interview frameworks.

Er zijn verschillende bronnen met goede cases die je kan gebruiken:

Mocht je een ander goed of beter boek tegenkomen – stuur me een mailtje op talent@theinsidecoach.nl.

Oefen niet te lang, en ga na een aantal cases ook case interview oefenpartners zoeken

 

case interview

 

4. Oefenen het case interview met anderen 

Spreek met minstens 5 anderen af om het case interview te oefenen, ook met mensen die je totaal niet kent. Doe twee cases, één als interviewer en één als geïnterviewde. Beide ervaringen zullen nuttig zijn.

Gebruik onze site om goede case interview oefenpartners te vinden. Zo een 30% van onze leden wordt uiteindelijk consultant, dus dit zijn over het algemeen goede partners. Word hiervoor eerst gratis lid

 

Word lid van the Inside Coach

Word nu lid

Lid worden is gratis en duurt 30 seconden

 

5. Oefen met ervaren strategie consultants

Probeer met één of het liefst meerdere strategie consultants af te spreken om het case interview op een hoger niveau te oefenen. Vraag het kantoor waar je solliciteert of je een oefencase kan doen met een van hun consultants (over het algemeen is dit mogelijk en uitermate nuttig).

Toptalent ondersteun ik als voormalig strategie consultant persoonlijk met het case interview oefenen. Lees hier meer over persoonlijke begeleiding van topkandidaten (young professionals en studenten)

In ieder geval kan je hier de 10 beste case interview tips van Nederlandse strategie consultants tot je nemen.

 

6. Chill! 

De avond van te voren en de dag zelf, zorg dat je relaxt ben en niet te druk bent over de dag er na.

 

Ik hoop dat je hier wat aan hebt! Mail me op peter@theinsidecoach.nl als je hier nog aanvullingen op hebt

 

Relevant: