Business course case interview

Heb jij je ingeschreven voor een business course en mag je op interview komen? Dit artikel geeft jou dé manier om je business course case interview succesvol te doen en uitgenodigd te worden op de business course. 

 

Business course case interview

Het persoonlijke gedeelte

Het persoonlijke gedeelte van je business course sollicitatie zal bestaan uit het doorspreken van je CV en motivatie. Het belangrijkste is dat je over elke (werk)ervaring een duidelijk verhaal hebt en goed kunt overbrengen wat je er hebt geleerd. Zorg dat je voor je business course sollicitatie jouw sterke en zwakke punten duidelijk kan benoemen en omschrijven. Hierbij is het belangrijk dat je voorbeelden kan noemen. Als je bij elke (werk)ervaring een aantal voorbeelden paraat hebt zul je zien dat je elke vraag vlot kan beantwoorden.

Wees hierbij ook niet bang om jezelf te laten zien en te vertellen waar jij voor staat in plaats van te vertellen wat je denkt dat het goede antwoord is. Consultancy kantoren zijn in een business course sollicitatie op zoek naar de juiste persoonlijkheid, niet de juiste antwoorden.

Het business course case interview

Het business course case interview wordt over het algemeen als lastiger ervaren dan het persoonlijke gedeelte. Deze vorm van interviewen komt in weinig industrieën voor. Dit zorgt ervoor dat weinig mensen ervaring hebben met het business course case interview.

Het business course case interview zal dezelfde opbouw hebben als een case interview bij een normale sollicitatie. Het business course case interview verschilt op een aantal punten van het normale sollicitatie interview:

  • Het is korter dan een sollicitatie case
  • Het is vaak makkelijker dan een sollicitatie case
  • Het is slechts één ronde
  • Het volgt een vaster en makkelijker te analyseren

Over het verloop en de voorbereiding van het business course case interview heeft TheInsideCoach.nl zeer nuttige artikelen met tips en trics. Het belangrijkste is dat je veel oefent, waarbij het zeer nuttig is om ook eens aan de andere kant van de tafel te zitten. TheInsideCoach brengt ambitieuze studenten die willen oefenen met elkaar in contact:

Case interview oefenen?

Word nu lid

Wil jij meer lezen over het case interview of werken in de consultancy?