Case interview frameworks

Tijdens het case interview zul je als kandidaat een complex probleem (‘case’) voorgelegd krijgen. Dit is om je probleemoplossend vermogen te evalueren. Aan jou de taak om dit probleem aan te pakken en daarbij te laten zien dat jij voldoende talenten bezit om als consultante voor cliënten problemen op te lossen. Een goede structuur kan het een stuk makkelijker maken om een dergelijk complex probleem op te lossen. Case interview frameworks zijn structuren die bij veel van deze case interviews van pas kunnen komen.

 

De meest bekende case interview frameworks

De meest bekende case interview frameworks zijn het profitability framework en het 4p framework: 

  • Profitability framework: de logica van de winst als omzet (prijs x volume) – kosten ( fixed + variabel)
  • 4P: prijs, promotie, plaats, product

 

case interview framework

 

Pas op met case interview frameworks

Niet elke interviewer van het gebruik van standaard case interview frameworks waarderen. Zeker niet als het case interview framework op een ongelukkige manier wordt toegepast. Dit kan een teken zijn dat de kandidaat een riedeltje af gaat zonder echt te begrijpen waar het om gaat. Gebruik daarom alleen maar case interview frameworks die je echt goed begrijpt. Gebruik ze alleen als je zeker weet dat ze goed bij de case passen en pas het aan voor de specifieke case waar nodig.  Geef  bijvoorbeeld aan welke onderdelen van het case interview framework het meest relevant zijn voor de case.

Een voorbeeld: Stel dat je te maken krijgt met een case waarbij het product volume is gedaald. Bij een dergelijke case zou je wellicht het 4p framework kunnen gebruiken. Echter als het gaat om ‘commodity’ zoals energie of voedsel is de prijs natuurlijk de belangrijkste p van de 4. Gebruik een case interview framework alleen als je dergelijk onderscheid kan maken. 

Er zijn zeker ook cases waarbij er geen passende standaard structuur voor handen is, laat staan dat er een standaard case interview framework gebruikt kan worden. Raak niet in paniek als dit gebeurt. Bij echte consultancy projecten zijn de cases vaak ook zeer complex. De interviewer wil je misschien testen of je met een dergelijk complex probleem om kan gaan.

Probeer ook te bepalen of de interview wil dat je onderzoekt wat het probleem is bij de cliënt (een “issue-case”) of dat het doel is om te bepalen wat de cliënt moet doen (“solution-case”) voordat je je structuur deelt.

 

Wordt gratis lid van the Inside Coach om toegang te krijgen tot 10 realistische cases

Word nu lid

Lid worden is gratis en kost een paar klikken

Dit artikel ging over het case interview framework. Lees verder: