Case interview voorbereiden

 • Op the Inside Coach vind je gemakkelijk oefenpartners

 • Als lid van the Inside Coach kan je case interview sollicitaties voorbereiden met de beste case interview voorbeelden

 • Op the Inside Coach krijg je tips van consultants voor het case interview

 

Word nu lid

Registreren is gratis en duurt 1 minuut

 

job-interview-437026_1280

Het case interview is een belangrijk onderdeel van het sollicitatiegesprek bij strategie consultancy. Het case interview is erop gericht om te bepalen of de kandidaat goed problemen kan oplossen en zijn of haar gedachtes goed kan uitleggen aan cliënten.

Echter, het case interview is erg trainbaar. Het case interview voorbereiden helpt je om te begrijpen en te oefenen wat consultants willen zien bij een kandidaat. Het gaat hier zowel om de manier waarop je denkt als de manier waarop je communiceert. Om goed te kunnen presteren in het sollicitatiegesprek is het case interview voorbereiden van groot belang en is het belangrijk om hier ver van te voren mee te beginnen.

 

 

Hoe het case interview voorbereiden:

 1. Begin de voorbereiding op het case interview met het bekijken van een aantal filmpjes over hoe het werkt.
 2. Zoek, zodra je de case interviews begrijpt, een aantal cases op waar je mee kan oefenen. Als member van onze site heb je toegang tot een aantal goede cases en we refereren je naar een aantal boeken waar goede cases in staan.
 3. Probeer vervolgens zelf cases op te lossen. Begin met het structureren van het probleem.  Kijk of je een structuur kan verzinnen waarmee je het probleem kan oplossen en vergelijk dit met de oplossing uit het boek.
 4. Daarna is het belangrijk om zo snel mogelijk met anderen te gaan oefenen. Hierdoor kan je zien of de oplossing die je bedenkt ook voor iemand anders helder is. Daarnaast oefen je het communicatieproces van een case interview.
 5. Zorg ook dat je anderen helpt die cases willen oefenen, zodat je ook ziet hoe anderen te werk gaan en inspiratie kan opdoen met face-to-face, live case interview voorbeelden
 6. Over het algemeen komt er een moment dat je je comfortabeler begint te voelen tijdens het case interview. Dan ben je klaar voor de echte sollicitatie. Afgaande op onze interviews met consultants, ligt dit punt vaak tussen de 5 en 20 (cases die met anderen worden gedaan)

Lees hier een volledig stappenplan voor de case interview voorbereiding door een voormalig strategie consultant

 

Word lid van de Inside Coach en begin nu met het case interview voorbereiden

Met the Inside Coach kan je gemakkelijk cases oefenen en je case interview voorbereiden. Je kan gemakkelijk cases vinden die gemaakt zijn door strategie consultants van McKinsey of BCG. Daarnaast beheren wij een groep waarmee je gemakkelijk andere kandidaten kan vinden om cases mee te oefenen. Vaak kun je veel leren van deze andere kandidaten en daarnaast is het goed om te ervaren hoe je een gedachte proces kan uitleggen. Word daarom nu lid en begin met je case interview voorbereiden.

case interview voorbereiden

 

Word nu lid

Over case interview sollicitaties

Wanneer je begint met het case interview voorbereiden is het belangrijk om goed te begrijpen wat een case interview precies is. Over het algemeen heeft een case interview 4 fases:

 1. Fase 1 – De consultant die je interviewt legt het probleem uit
 2. Fase 2 – Om het probleem scherp te krijgen stel je verhelderende vragen aan de interviewer
 3. ….

Lees hier verder over het case interview

Dit artikel ging over case interview voorbereiden: Meer lezen:

 

Heb je tips over het case interview voorbereiden? Stuur me een mail op peter@theinsidecoach.nl