Consultancy kantoren in het algemeen

Consultancy kantoren spitsen zich toe op het geven van “consult” of advies tegen betaling. De meeste consultancy kantoren werken ofwel met een vergoeding per gepresteerd uur ofwel met een vaste prijs voor een bepaalde opdracht, al dan niet gekoppeld aan de financiële inzet van het onderwerp waarover advies wordt gevraagd. Ook een combinatie van beide vergoeding formules is mogelijk.

 

Medewerkers van consultancy kantoren

Over het algemeen bestaat een consultancy kantoor uit partners, associates en support staff. De partners zijn gezamenlijk eigenaar van het kantoor en geven meestal zelf ook advies. De associates zijn werknemers van het kantoor die worden verhuurd aan de opdrachtgevers,  de clienten. De support staff organiseert zoveel mogelijk zodat de consultants zich zoveel mogelijk kunnen richten op advies geven.  Hier wordt immers het geld mee verdient.

consultancy kantoren

Kerntaken consultancy kantoren

De kerntaak van consultancy kantoren bestaat in het geven van geïndividualiseerd en professioneel advies over de meest uiteenlopende noden en vragen. Men kan advies of raad vragen over de meest diverse kwesties, zodat de markt van de consultancy kantoren dan ook uiteenvalt in onderscheiden niches: HR consultancy, IT consultancy, strategie consultancy of juridische consultancy.

 

Strategie consultants

Aan de top van de bedrijfswereld staat men dagelijks voor levensbelangrijke beslissingen die doorslaggevend zijn voor het verdere succes, en soms zelfs het voortbestaan van de onderneming. Managers en bedrijfsleiders laten zich bijgevolg omringen door de beste consultancy kantoren om de beste en meest weloverwogen keuzes te maken. Daarmee kennen we ook meteen de bestaansreden en het belang van strategie consultancy kantoren. Bekende strategie consultants zijn bijvoorbeeld McKinseyBain, BCG of Parthenon-EY.

 

The Inside Coach

The Inside Coach is een platform aan waar consultants en consultants in spe elkaar kunnen ontmoeten. Consultancy kantoren en hun gereputeerde klanten verwachten immers een optimale, zo niet zelfs perfecte voorbereiding, van een case interview. De Inside Coach biedt het ideale klankbord om deze case interviews te oefenen.

 

Lees meer over consultancy:

Lees meer over consultant worden:

Bekijk hier een overzicht van alle publieke informatie op deze site