Startup stage

Mogelijkheden startup stage

Juni 2016 update

Heb je interesse in een stage bij een startup deze zomer maar dan wel een met topondernemers waar je echt wat van kan leren en samen werkt aan het opzetten van een mooi bedrijf? We hebben momenteel een selectie van zeer interessante startup stages in o.a. Myanmar, Amsterdam en (YES)Delft met uitsluitend sterke ondernemers, zoals

  • Stage met Impact Terra in Myanmar, met ex McKinsey en Rocket Internet ondernemer
  • Stage bij Bloomon in Amsterdam, een enorm snel groeiende internationale scale-up
  • Stage bij SolarMonkey (GreenTech) in Delft, met een team van ervaren topondernemers

 

Mail je CV naar peter@theinsidecoach.nl voor contact of bekijk ons overzicht:

Aanbevolen start-up stages

 

Waar je op moet letten bij een startup stage

De ene startup stage is de andere niet. Daarom raden we je aan om op de volgende zaken te letten:

  • Wie zijn de oprichters van de startup? Wat is hun ervaring en hebben ze al eerder iets succesvol opgericht?
  • Met wie zal ik dagelijks samenwerken tijdens mijn stage? Is dit bijvoorbeeld een van de oprichters, waar ik veel van kan leren, of iemand die nauwelijks meer ervaring heeft dan ik?
  • Is de startup venture backed? Hiermee bedoelen we: heeft de startup een professionele investeerder? Over het algemeen staat dit garant voor een bepaalde professionaliteit.

Lees hier meer over waar je op moet letten bij start-up stages.

startup stage

 

De voordelen van een startup stage

Bij een startup stage krijg je vaak behoorlijk meer verantwoordelijkheden dan bij een stage bij een groot bedrijf. Bij grote bedrijven krijg je als stagiair vaak de verantwoordelijk over een klein onderdeel van een non kritisch proces of project. Bijvoorbeeld onderzoek doen in een nieuwe, mogelijk interessante, richting of een vooraf bepaalde social media strategie uitvoeren. Bij een startup stage worden stagairs vaak optimaal benut. Zo gaf een voormalig Rocket Internet stagiair in een interview aan dat hij binnen enkele weken 15 man aanstuurde om samen een nieuwe site te lanceren. Dat zal nooit aan een stagiair gevraagd worden bij grote multinationals. Hierdoor krijg je over het algemeen ook de mogelijkheid om veel meer te leren en ervaring op te doen dan bij een ‘normale’ stage.

 

De mogelijke nadelen van een startup stage

Het doen van een startup stage kan ook nadelen hebben. Frequent bieden startups een lagere stagevergoeding. Daarnaast is het werk vaak minder goed gestructureerd dan bij grotere bedrijven. Als je er niet van houdt zelf initiatief te houden, kan het daarom soms als enigszins frustrerend worden ervaren.

 

Relevant