Consultancy Recruitment Kantoren

 

Naast dat consultants zelf nieuwe werknemers zoeken zijn er ook verschillende consultancy recruitment kantoren die actief bezig zijn met het recruiten en plaatsen van potentiële consultants. Waar consultancy kantoren zelf via inhousedagen, businesscourses of andere activiteiten in contact komen met studenten of andere kandidaten is de weg via een recruitmentbureau net zo goed aan te raden.

 

Consultancy Recruitment Kantoren

 

Grote vs. kleine kantoren

Over het algemeen zijn consultancy recruitment kantoren op te delen in twee kenmerkende soorten: grote recruitment kantoren die zowel studenten als mensen met werkervaring proberen te plaatsen en kleinere partijen die een specifiekere scope hebben op het begeleiden van kandidaten met enkele jaren werkervaring of juist een focus hebben op een bepaalde sector.

The Inside Coach

The Inside Coach is in dit opzicht uniek aangezien wij zowel studenten als ‘experienced hires’ de mogelijkheid bieden om via ons aan de slag te gaan binnen consultancy. Niet alleen de gerichte focus op strategy consultancy maar ook de opties om case interviews te oefenen en de vormen van individuele begeleiding onderscheiden The Inside Coach van andere consultancy recruitment kantoren. Binnenkomen bij een strategy consultant is een uitdagend traject waar de juiste begeleiding het verschil kan maken.

 

Meer lezen of in contact komen met de strategy consultancy kantoren?

Word nu lid

Inschrijven is simpel en duurt 1 minuut

Grote kantoren

Grote recruitment kantoren zijn bijvoorbeeld Ebbinge en YER. Zowel studenten als werknemers met ervaring worden vanuit de grote talentenpool van deze recruiters gekoppeld aan bedrijven als banken, consultants en grote corporates en multinationals. Beide arbeidsbemiddelaars zijn actief in een brede groep van activiteiten. Denk hierbij aan finance, supply chain, legal en IT. RD recruitment is een voorbeeld van een recruiter die vooral gericht is op studenten en starters. Ook zij recruiten voor consultancy maar de nadruk ligt op de financiële sector, hiermee zijn ze niet aan te merken als een specifiek consultancy recruitment kantoor. Deze grote consultancy recruitment kantoren hebben minder aandacht voor persoonlijke begeleiding of jouw persoonlijke voorkeuren dan TheInsideCoach.nl.

Specifieke consultancy recruitment kantoren

Afsluitend zijn er nog de specifiekere consultancy recruitment kantoren. Denk hierbij aan Fairlane of InsideOut. Het eerste kantoor kenmerkt zich door de focus op bemiddeling voor consultants en kandidaten die al enkele jaren werkervaring hebben. Ook geven deze bedrijven advies aan personen die een ‘exit’ uit consultancy overwegen en in een andere sector aan de slag willen.

 

Lees verder: