Strategy Consultancy in Nederland

Wat zijn de belangrijkste strategie consultancy kantoren in Nederland?

BCG, Oliver Wyman, AT Kearney, Accenture, McKinsey, Bain, Roland Berger, OC&C en Strategy zijn een aantal van de meest vooraanstaande strategie consultants (in willekeurige volgorde) in Nederland, Het is erg lastig om bedrijven met duizenden werknemers te ‘ranken’ op wat voor een criterium gedaan, maar Vault heeft een aantal pogingen gedaan (dit is wereldwijd, niet specifiek voor strategy consultancy in Nederland):

Vault rankings - Strategy Consultancy in Nederland

Hierbij komen Bain, McKinsey, BCG en Strategy& als top 4 uit de bus.

 

Persoonlijke klik

Bij het kiezen van een strategie consultant als werkgever zijn factoren zoals work-life-balance, exit opportunities (i.e., wat voor een werk je er na kan doen), manier van werken en persoonlijke klik vaak behoorlijk belangrijk. Als je geinteresseerd bent in een bepaald kantoor, zorg dan dat je de mensen die er werken zo goed als mogelijk leert kennen. Zou je het leuk vinden om met ze te werken? Zou je na het werk met ze afspreken? En durf de vragen te stellen waaarop je het antwoord echt wilt weten, zoals hoevaak zijn jullie van huis en hoe veel werken jullie nou eigenlijk.

Strategy consultancy in Nederland – Consultant worden

Wie kan allemaal consultant worden?

We hebben een uitgebreide analyse gedaan over de cvs van consultants die werken in strategy consultancy in Nederland. Het komt op het volgende neer:

  • Analytisch: analytische studie met goede cijfers
  • Breed ontwikkeld: nevenactiviteiten, buitenlandervaring, interessante stage of bijbaan
  • Eventuele werkervaring: Kandidaten met 2-7 jaar werkervaring op hoog niveau zijn ook sterk gewild (niet alleen studenten)

 

The Inside Coach helpt talent met interesse in strategy consultancy

The Inside Coach wil jou helpen met bepalen of strategy consultancy in Nederland jou wat lijkt en hoe je de meeste kans maakt om binnen te komen.

Nog geen lid? Als lid van the Inside Coach heb je toegang tot interviews met (oud) consultants die je alles vertellen over strategy consultancy in Nederland.

Bijvoorbeeld het interview met Lisette van McKinsey, het interview met Vincent van Accenture Strategy en het interview met Arthur van McKinsey. Allen vertellen ze over hun tijd als consultant, de type projecten die ze hebben gedaan en wat ze hebben geleerd.

Word gratis lid van the Inside Coach

I don't (yet) have interviews planned

 

 

Strategy consultancy als carriere versneller

Strategy consultancy in Nederland wordt vaak genoemd als een algemene carrière versneller. Maar hoe werkt dat nou precies? Wat kan je precies doen na een paar jaar strategy consultancy, wat zijn voorbeelden van exits en hoe werkt een carriere binnen een strategy consultancy kantoor in Nederland precies?

Lees hier meer over strategy consultancy als carrière versneller

 

Meer weten over strategy consultancy in Nederland?

Lees verder: