Als corporate finance consultant help je management teams met het creëren van waarde in de kapitaal markt, het effectief runnen van een gezonde financiële operatie en met financiële transacties.

Achtergrond van een corporate finance consultant

Een corporate finance consultant moet bovenal thuis zijn in kwantitatieve analyses en een pragmatisch, doch creatief probleem oplosser zijn. Een academische achtergrond in economie, business en finance is een grote pre, maar ook wordt gezocht naar ervaring in consulting, private equity, investment banking of financiële functies van grote ondernemingen. Als corporate finance consultant ben je discreet, flexibel, sociaal vaardig, erg proactief en kan je tegen een stootje. Ook bezit je de nodige probleemoplossende vaardigheden, kan je presenteren, communiceren en ben je voorzien van voldoende analytisch vermogen.

Taken van een corporate finance consultant

Als consultant zijn je taken per definitie afhankelijk van het bedrijf waar je geplaatst bent en je rol binnen dat bedrijf, maar toch heb je als corporate finance consultant enkele kerntaken die bijna altijd naar voren komen. Zo begeleid je financiële transacties, begeleid je overnames, voer je sectorale marktstudies uit en waardeer je organisaties. Je doet dit door het verzamelen van informatie en het uitvoeren van diepgaande strategische en financiële analyses.

Een corporate finance consultant houdt zich bezig met brede financiële vraagstukken. Adviseren op het gebied van risicomanagement, optimalisatie van financiële afdelingen, finance & accounting en financiële processen is van groot belang voor veel ondernemingen en financial consulting neemt dan ook ruim twaalf procent van de complete markt voor consultancy voor haar rekening.

 

corporate finance consultant

 

Bekende consultancy kantoren met corporate finance consultants

Nederland kent zo’n 9000 consultancy kantoren die variëren in formaat van een handjevol werknemers tot multinationals met tien-duizenden werknemers wereldwijd. Deloitte, Ernst&Young, KPMG en PriceWaterhouseCoopers, oftewel de Big4, zijn ’s werelds grootste accountancy kantoren en hebben stuk voor stuk duizenden corporate finance consultants in dienst. Daarnast zijn hebben, onder andere, de volgende consultancy kantoren corporate finance consultants in dienst:

  • Oliver Wyman
  • Baker Tilly Berk
  • Zander
  • Clear2Pay
  • Finace
  • Hackett Group
  • ConQuaestor
  • McKinsey & Company
  • Bain & Company

In Nederland zijn bekende specialisten op het vlak onder andere PhiDelphi Corporate Finance, Boer & Croon Corporate Finance en Mazars Berenschot Corporate Finance.

 

Gerelateerde artikelen: