Interview met Martijn van Eden McCallum

Martijn is in de herfst van 2013 bij Eden McCallum begonnen na zijn studie International Economics & Business in Groningen. Daarvoor woonde hij 6  jaar in de VS waar hij aan de Internationale School van Atlanta zijn middelbare school deed. 

Martijn Eden McCallum

 

Werken bij Eden McCallum?

Eden McCallum zoekt nog 1-2 consultancy talenten voor hun Analyst Programma dat start in September

Meer weten?

 

Ervaringen voor consultancy 

“Het maakt niet zo veel uit wat je precies doet, maar consultancy firmas zoeken wel mensen met een brede ontwikkeling.”

 Eden McCallum interview roeien

Wat heb je allemaal gedaan voordat je bij Eden McCallum bent begonnen?
Voordat ik begon met werken heb ik een BSc. Economics & Business Economics en een MSc. International Economics & Business gedaan. Tijdens mijn bachelor, ben ik een half jaar op uitwisseling in Trondheim geweest, de grootste, meeste noordelijke stad ter wereld. Naast mijn studie heb ik 3 jaar wedstrijd geroeid bij Aegir. Ook al heb ik als roeier nooit veel gewonnen, heb ik enorm veel geleerd over onderdeel zijn van een hecht team en hard werken om een doel na te streven. Gedurende mijn master, ben ik mij meer gaan richten op de arbeidsmarkt en heb ik een stage gedaan waarbij ik mocht onderzoeken of een marktuitbreiding naar Duitsland voor het betreffende bedrijf winstgevend zou zijn.

Wat zou je een student, zo’n 2 jaar voor zijn of haar afstuderen en interesse in consultancy aanraden?
Ik zou een student 3 adviezen geven:

  1. Ontwikkel jezelf in de breedte. Focus je niet alleen op goede cijfers op de universiteit, maar maak ook gebruik van alles wat je op een universiteit wordt aangeboden zoals sporten, studentenverenigingen, uitwisselingen, werkervaringen, etc. Het maakt niet zo veel uit wat je precies doet, maar consultancy firmas zoeken wel mensen met een brede ontwikkeling.
  2. Verdiep je in consulting. Door deel te nemen aan business courses, te praten met ervaren consultants, en de vele online middelen te bekijken, kan je heel veel leren over de verschillende firmas. Ook kun je proberen te ontdekken welk type consulting firmas (strategie, operations, change management, IT, etc.) en welk type projecten je leuk lijken.
  3. Geniet van je laatste 2 jaar als student!

 

 Carière oriëntatie  

“Het is fantastisch om aan projecten zoals een due diligence in Londen en commercial excellence programma in Sao Paulo te werken”

 

Eden McCallum interview

Hoe ben je bij Eden McCallum terecht gekomen? 
Middels een e-mail van de universiteit heb ik Eden McCallum ontdekt. Het feit dat het een jonge en groeiende firma is spraak mij enorm aan. Ook wist ik nog niet welke van de traditionele firmas mij het meeste aansprak en leek Eden McCallum mij een mooie manier om te werken met consultants met diverse achtergronden.

 

Heb je naar meerdere kantoren gekeken en wat vond je de verschillen? 
Middels een aantal business courses, ben ik aanraking gekomen met verschillende meer traditionele consulting firmas. Ook heb ik mij verdiept door te praten met vrienden die bij Bain en BCG werken. Er zijn zeker verschillen tussen de firmas zoals het type projecten en klanten, mogelijkheden in het buitenland, en de opledingen en trainingen.
Ik denk dat de keuze voor een specifiek kantoor heel persoonlijk is en je van te voren moet proberen de mensen te leren kennen. Ook denk ik dat de meeste consultants ook bij de andere firmas heel succesvol en gelukkig kunnen zijn.

 

Wat vind je van je tijd als consultant tot dusverre? 
Ik geniet met volle teugen van mijn tijd als consultant! Nergens anders kom je in zo’n korte tijd in aanraking met zo veel verschillende mensen, cliënten, en ervaringen. Het is fantastisch om aan projecten zoals een due diligence in Londen en commercial excellence programma in Sao Paulo te werken!
Door met zeer indrukwekkende collegas te werken merk je heel snel dat je eigen ontwikkeling in een stroomversnelling raakt. Ik probeer de goede gewoontes en skills van mijn projectleiders na te streven. Doordat ik met veel verschillende mensen werk, zijn er elke keer weer nieuwe dingen die opvallen waar je dan zelf extra aan kunt werken.

Voorbereiding van de consultancy interviews

 

“Een goede tip is om nog een aantal cases te oefenen met vrienden of vriendinnen”

 

interview Eden McCallum

Hoe heb je je voorbereid op het interview?
Voor de case interviews heb ik een aantal boeken gelezen zoals Case in Point. Caseinterview.com is ook een uitstekende manier om meer te leren over de case interviews en consulting in het algemeen. Ik heb een jaar lang de nieuwsbrief gelezen en de youtube filmpjes gekeken. Het “Look over my shoulder” programma die je kunt kopen op de website is een goede manier om mee te luisteren naar goede voorbeelden van interviews. Een goede tip is om hierna nog een aantal cases te oefenen met vrienden of vriendinnen.
Voor de persoonlijke interviews, heb ik zo veel mogelijk gelezen en met mensen gesproken die bij de firma werken. Hierdoor kun je heel goed onderbouwen waarom je een goede fit bent met die exacte firma.

Wat zijn je plannen voor de toekomst?
Op het moment geniet ik nog veel te veel van het leven als consultant. In de nabije toekomst wil ik wellicht een MBA doen. Op de lange(re) termijn, ben ik nog mijn opties aan het evalueren, zoals ondernemen of werken in een strategie afdeling van een multinational.

 

Toegang tot meer interviews met Nederlandse consultants van McKinsey, BCG en andere kantoren?

Word nu lid

Relevant: