Bijbaan in de consultancy

Ben jij op zoek naar een bijbaan in de consultancy? Veel studenten willen tijdens hun studie al kijken of het werken in de strategy consultancy iets voor ze is. Hiervoor zijn een aantal opties, zoals business courses en inhousedagen, maar ook studentenorganisaties of grote kantoren die een bijbaan in de consultancy aanbieden. In dit artikel bespreken we alle mogelijkheden.

 

Bijbaan in de consultancy

 

 

Bijbaan bij een studentenorganisatie

Er zijn een aantal studentenorganisaties die studenten de kans bieden kennis te maken met de consultancy. Deze organisaties volgen vaak de werkwijze van de grote kantoren en hebben vaak partnerschappen met deze kantoren.

De Kleine Consultant

De Kleine Consultant is een non-profit studentenorganisatie voor ambitieuze studenten die ervaring op willen doen in de consultancy. De Kleine Consultant wordt volledig gerund door studenten en zit in acht steden in Nederland, waaronder Amsterdam, Delft, Utrecht, Rotterdam en Leiden. Door lage kosten voor een project doet De Kleine Consultant veel projecten voor NGO’s en Startups. Dit zijn bedrijven die anders geen consultants kunnen betalen. Ze hebben partnerships met McKinsey, AT Kearney, BCG, Bain & Company en vele anderen. Hoewel de studenten die bij De Kleine Consultant zitten niet betaald krijgen, is het een goede optie als bijbaan in de consultancy. Ongeveer 20% van De Kleine Consultants eindigt bij een van de top consultancy kantoren.

Toegang tot al onze inside informatie over consultancy?

Word nu lid

Aanmelden is gratis en duurt 30 seconden

Young Advisory Group

De Young Advisory Group is ook een studentenorganisatie voor studenten die kennis willen maken met de consultancy. Hun projecten kosten meer dan bij De Kleine Consultant, waardoor ze projecten doen voor grotere bedrijven. De consultants verdienen er ook een klein bedrag per maand.

Unipartners

UniPartners is de derde grote organisatie die studenten kennis laat maken met de consultancy. UniPartners werkt meer vanuit individuele studenten dan vanuit projectteams. Studenten kunnen zich aansluiten bij UniPartners. Vervolgens solliciteren ze voor projecten bij kantoren. Zo worden studenten alleen uitgekozen als hun vaardigheden bij het kantoor passen.

Bijbaan in de consultancy – Grote kantoren

De grote top tier consultancy kantoren bieden vaak geen bijbaan in de consultancy aan. Voor master studenten zijn er bij sommige kantoren wel stageplekken beschikbaar. Wel bieden bedrijven als Delloite, Accenture Advisory en KPMG Advisory werkstudentschappen aan. Dit zijn uitstekende bijbanen in de consultancy.

Bijbaan in de consultancy – Kleine kantoren

Veel kleinere lokale kantoren bieden wel bijbanen in de consultancy aan. In elke stad zitten wel kleine consultancy kantoren die hard op zoek zijn naar getalenteerde studenten. Dit kan een uitstekend begin zijn om kennis te maken met de consultancy.

 

Wil je meer lezen?