Interview met Katie van Integrand

Katie zit nu in de afsluitende fase van haar bachelor Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft. Naast haar studie doet ze nu ervaring op bij Integrand in Delft en is verantwoordelijk voor het contact met externe partijen voor haar verenigingsblad. Tijdens haar bachelor heeft ze ook 3 maanden in Kenia gezeten om een NGO te ondersteunen. 

 

Foto_Interview_Integrand

 

Wat studeer je en waar houd je je nog meer mee bezig?

Momenteel zit ik in de afsluitende fase van mijn bachelor Industrieel Ontwerpen. Eind dit jaar hoop ik mijn diploma op zak te hebben en te kunnen beginnen aan de master Industrial Ecology. Voor mijn bachelor ben ik vorig jaar 3 maanden in Kenia geweest, waar ik in hecht teamverband gewerkt heb aan sociale en duurzame oplossingen voor een NGO in ‘rural’ Kenia. Hier heb ik een fantastische tijd gehad en veel ervaringen opgedaan. Na mijn reis in Kenia ben ik meteen begonnen aan een bestuursjaar bij Integrand Delft. Sinds september zit ik ook in de redactie van mijn verenigingsblad. Mijn functie hierbinnen is secretaris intern, wat inhoudt dat ik het contact met alle externe partijen onderhoud.

 

Hoe lang werk je al bij de Integrand en welke rollen heb je gehad?

Sinds februari 2016 zit ik in het bestuur van Integrand Delft. Iedereen in ons team is accountmanager. Dit houdt in dat je studenten die zich bij ons aanmelden actief helpt met het zoeken van een passende stage. Daarnaast is het zo dat iedereen ook een specifieke functie krijgt. Deze specifieke functies kunnen na een half jaar wisselen, zodat je zoveel mogelijk skills en kennis opdoet.

Mijn specifieke functie is ‘Events’. Dit houdt in dat ik help met het realiseren van de grote evenementen ‘Techniek op Hakken’ en ‘Diner op Hakken’. Binnen de techniek is er een schaarste aan vrouwen en vandaar dat deze twee evenementen zijn opgericht. Op deze dagen kunnen de studentes op een interactieve manier kennis maken met de verschillende bedrijven. Dit doen we door middel van cases, speeddates en een diner. In mijn eerste half jaar heb ik mij gefocust op de marketingkant van het event Techniek op Hakken en heb ik de HR gedaan binnen onze eigen vestiging in Delft. Momenteel zit ik in mijn tweede half jaar en ben ik voorzitter van het Diner op Hakken team. Dit jaar zal Diner op Hakken plaatsvinden in de Domtoren in Utrecht. Alleen technische meisjes met een 7 gemiddeld of hoger worden toegelaten.

 

Wat is Integrand precies en hoe werkt het?

Integrand is in 1980 opgericht met als doel de overstap naar het bedrijfsleven gemakkelijker te maken voor academische studenten. Inmiddels hebben we vestigingen in alle twaalf universiteitssteden en zijn we als stichting uitgegroeid tot de grootste academische stagebemiddelaar van Nederland.

Integrand wordt volledig gerund door studenten waardoor we niet alleen thuis zijn bij studerend Nederland, maar tevens onderdeel uit maken van studerend Nederland. Hierdoor kunnen we op persoonlijke wijze contact leggen met studenten. We zijn toegankelijk doordat onze diensten, als organisatie zonder winstoogmerk, gratis zijn voor studenten en betaalbaar voor bedrijven. Al onze diensten staan in het teken van het ontwikkelen van studenten. Door stage te gaan lopen via Integrand of een bestuursjaar te doen, kunnen studenten belangrijke bedrijfsvaardigheden op doen. Onze carrière-evenementen en employer branding activiteiten zorgen ervoor dat student en bedrijf met elkaar in contact komen. Dit alles bereidt een student voor op de carrière van zijn of haar toekomst.

 

Wat zijn de vaardigheden die je tot nu toe hebt geleerd?

Als accountmanager bij Integrand leer je in korte tijd cv’s te scannen en op basis hiervan een keuze te maken of iemand wel of niet geschikt is voor een bepaalde stage. Voordat ik zelf begon was ik nogal blanco wat de businesswereld betreft. Van iets als een inhousedag had ik nog nooit gehoord. Tijdens mijn bestuursjaar heb ik in een korte tijd onwijs veel geleerd op dit vlak. Ook door middel van diverse trainingen hebben wij geleerd hoe wij onszelf zo goed mogelijk kunnen presenteren maar ook hoe we ons verhaal zo goed mogelijk kunnen overbrengen. Als tussenlink tussen het bedrijf en student is het erg belangrijk dat je de juiste houding naar beide partijen kunt presenteren. Door veel in contact met hen te zijn is de drempel om zowel studenten als bedrijven te benaderen erg omlaag gegaan. Nu, als voorzitter, heb ik ook andere vaardigheden geleerd, zoals verantwoordelijk zijn, overzicht houden en mensen zo te stimuleren dat ze het beste uit zichzelf te halen.

 

Hoe helpen je ervaringen bij Integrand bij de voorbereiding op strategie consultancy?

Met mijn functie als eventmanager ben ik in contact gekomen met meerdere grote projecten waarbij verschillende soorten processen gebruikt kunnen worden. Als voorzitter heb ik geleerd het overzicht over zo’n evenement te bewaren, en daarbij een bepaald proces aan te houden. Denk hierbij aan het analyseren van alle partijen met hun wensen, het afbakenen van de situatie, en het vinden van de oplossing voor elk vraagstuk.

 

 

Interesse in strategie consultancy en nog geen lid van the Inside Coach?

Word nu lid

Lid worden is vrijblijvend en duurt 1 minuut 

 

 

Hoe kunnen anderen betrokken raken bij de Integrand?

Elk half jaar hebben wij een nieuwe sollicitatieronde. Net voor de zomer en rond kerst zijn de instroommomenten. Eerst hebben wij vrijblijvende interesselunches en vervolgens volgen er enkele rondes voordat er een uiteindelijke sollicitatie zal plaatsvinden. Verder kun je meer informatie vinden op de site www.bestuursjaar.integrand.nl.

 

Wat is volgens jou het interessantste aan Integrand?

Het feit dat je jezelf kan ontwikkelen, zowel op persoonlijk als business gerelateerd vlak.

 

Lees je veel non-fictie en is er nog een bepaald non-fictie boek dat je zou willen aanraden? 

‘De mooie voedselmachine’ van Giulia Enders. Een onwijs informatief boek over het darmstelsel en alles wat daar aan gelinkt is (veel meer dan je denkt!).

 

 

Lees verder: