De beste case interview boeken volgens ex consultants

De wereld spoelt over van case interview boeken. Maar veel informatie is niet toepasbaar op de Nederlandse top strategie consultancy kantoren (McKinsey, BCG, Bain etc.). Veel boeken bevatten louter cases die onrealistisch of slecht te oefenen zijn. Een goed case interview boek daarentegen kan je helpen om snel goede cases te oefenen en je kansen aanzienlijk te verhogen. Welke case interview boeken zijn dan het beste? Een selectie door een voormalig McKinsey consultant en case interview trainer.

Auteur: Peter (voormalig McKinsey consultant en case interview trainer)

 

Aanbevolen case interview boeken

Case-in-point

Bekijk op bol.com

Het boek dat je gelezen moet hebben wanneer je cases wilt gaan oefenen. De auteur van dit case interview boek, Cosentino, laat zien hoe een typisch consultancy interview eraan toegaat en beschrijft de verschillende vragen die je voor ieder type case kan krijgen. Daarnaast bevat het meer dan 40 complete strategie cases, tien brainteasers en nog veel meer oefeningen om je goed voor te bereiden op je interview. Wanneer je dit case interview boek hebt gelezen en de cases oefent met anderen ben je goed voorbereid om alle cases succesvol te voltooien.

 

Case Interview Secrets (door Victor Cheng)

Bekijk op bol.com

In Case Interview Secrets wordt door Victor Cheng stap voor stap uitgelegd hoe je de meest complexe en uitdagende strategie case interviews succesvol oplost. De vroegere werknemer van McKinsey geeft de tips en frameworks die je nodig hebt om je voor te bereiden op een lastig consultancy interview. Dit is een must-read case interview boek voor iedereen die gaat solliciteren bij de grotere strategie consultancy kantoren.

 

case interview boeken

Overige case interview boeken

Onderstaande case interview boeken bevelen we niet per se aan (we vinden bovenstaande beter). Echter, mocht je zo veel hebben geoefend dat je alle bovenstaande case interview boeken al hebt uitgespeeld, dan kan je met onderstaande case interview boeken nog eindeloos doorgaan.

Kellog Case Consulting Guide

Dit boek is geschreven om je een complete en goede introductie te geven in het interview proces. Het beschrijft de meest gebruikte technieken om een case aan te pakken en wijst je door naar andere bronnen die je kunnen helpen om een case op te lossen.

MIT Case Book

Dit is een interview guide die je ondersteunt bij het belangrijkste onderdeel van de voorbereiden op je interview: cases oefenen met anderen. Dit case boek geeft voornamelijk korte oefeningen en strategie cases die je samen met anderen kan maken.

Columbia Case Book

Dit is een case interview boek geschreven door de Columbia Business School. Het beschrijft de consulting industrie, de verschillende case types en enkele frameworks om de problemen in deze cases te structureren en op te lossen.

Ace the Case

Gebaseerd op informatie uit honderden interviews beschrijft deze guide op een humoristische en toegankelijke manier alles wat je moet weten voor je een consultancy case interview in gaat. Een verfrissende afwisseling tussen de andere, relatief saaie, case interview boeken.

Vault Career Guide to Case Interview

Een van de meest populaire case interview boeken. Met meer dan 50 voorbeeld cases, schattingsvragen en brainteasers geeft deze guide je genoeg oefeningen waarmee je je kan voorbereiden op je consultancy sollicitatie. Daarnaast wordt er dieper ingegaan op de vragen die jij de interviewer kan stellen zodat je je kan onderscheiden ten opzichte van de rest.

HBS Case Study guide

Deze korte case guide is gemaakt door de Harvard Business School. In de eerste paar hoofdstukken wordt kort uitgelegd hoe je strategie consultancy cases oplost, waarna er tientallen uitgebreide oefen cases worden gegeven.

 

Toegang tot gratis case interview oefen materiaal en de beste case interview oefen partners?

Word nu lid

Lid worden is vrijblijvend en kost je 30 seconden

Overige strategy consultancy boeken

(geen case interview boeken)

Naast case interview boeken zijn er ook een aantal meer algemene strategie consultancy boeken die we je zouden willen aanraden:

The McKinsey Mind

Na het succes van zijn eerste boek (The McKinsey Way) heeft Ethan Rasiel dit tweede boek geschreven. Hierin gaat hij gaat dieper in op de techniek en strategie die door McKinsey wordt gebruikt om de meeste business problemen op te lossen. Aan de hand van waargebeurde verhalen en meerdere oefeningen zal dit boek je tijdens het interview een grote voorsprong geven op de andere sollicitanten.

The McKinsey Way

Een erg toegankelijk boek voor iedereen die wil weten hoe het is om te werken bij McKinsey. De meest gebruikte McKinsey concepten zoals MECE, issue tree’s etc., worden hierin duidelijk uitgelegd. De nadruk in dit boek ligt minder op het case interview en meer op de eigenschappen die je nodig hebt om een succesvol consultant te worden. The McKinsey Way geeft je het beste beeld van werken in de strategie consultancy.

 

Lees hier meer over strategy consultancy boeken

 

Dit artikel ging over case interview boeken. Overige relevante artikelen: