De 6 beste strategy consultancy boeken volgens consultants

Strategy consultants van topkantoren (e.g,. McKinsey, BCG) staan bekend buitengewoon ontwikkelde, professionele personen. In de top van de strategy consultancy geld een manier van werken die buitengewoon veel te bieden heeft. Gelukkig is er veel over deze werkwijze gedocumenteerd en hoef je niet bij een van deze kantoren te werken om hier meer over te leren. Hieronder de top strategy consultancy boeken op het gebied van strategie, productiviteit en het case interview. 

Auteur: Peter (ex McKinsey consultant)

 

Top strategie consultancy boeken

1. Competitive Advantage door Michael Porter

Bekijk op bol.com

Een van de meest fundamentele boeken over strategie in het bedrijfsleven. In dit boek leert Harvard professor Michael Porter je uit hoe je kan analyseren hoe een industrie of individueel bedrijf zijn of haar winstmarges kunnen vergroten, behouden en kwijtraken. Competitive advantage is waarschijnlijk een van de meest gebruikte strategy consultancy boeken en het Porter 5 forces model wordt nog steeds wereldwijd gebruikt.

 

2. Value door Tim Koller

Bekijk op bol.com

Kort maar krachtig boek over de fundamenten van corporate finance en de implicatie daarvan voor strategie. Tim Koller is een McKinsey partner en ook een van de auteurs van het meer fundamentele boek Valuation (wat ook binnen investment banking wordt gebruikt als het handboek voor waarderingen).

 


 

strategy consultancy boeken

Top productiviteitsboeken

3. The 4 Hour Workweek door Tim Ferriss

Bekijk op bol.com

Om je te onderscheiden als strategie consultant is het essentieel dat je leert bochten afsnijden, zaken automatiseren, en zoveel mogelijk anderen werk voor je te laten doen. Ondanks de goedkope titel biedt dit boek fantastische inzichten in hoe je productief kan worden. Een van de strategy consultancy boeken die bijna alle consultants hebben gelezen.

 

4. Getting things done door David Allen

Bekijk op bol.com

Als strategie consultant kan je het niet permitteren om deliverables te vergeten of dingen niet af te krijgen. Daarnaast moet je ook constant het overzicht behouden en cliënt relaties onderhouden. David Allen heeft hiervoor een vrij simpel doch effectief systeem bedacht dat ik tot op de dag van vandaag gebruik.


 

Top case interview boeken

5. Case interview secrets door Victor Cheng

Bekijk op bol.com

Een goed startpunt voor als je wilt gaan solliciteren bij een strategy consultant, geschreven door een ex McKinsey consultant die zich daarna heeft gespecialiseerd in het case interview.

 

6. Case in point door Marc Cosentino

Bekijk op bol.com

Een handig strategy consultancy boek volop met goede cases.

 

Lees hier meer over de beste strategy consultancy case interview boeken

 

Over strategy consultancy boeken

Boeken die helpen bij het worden van of werken als strategie consultant noemen we in deze context strategie consultancy boeken. Weet jij andere strategy consultancy boeken die je ons wilt aanraden? Mail je tip naar talent@theinsidecoach.nl

 

Meer weten naast strategy consultancy boeken? Nog meer relevant: