Wat is strategy consultancy

Strategy consultancy wordt gebruikt om de praktijken van consultancy kantoren zoals McKinsey, BCG en Bain te beschrijven. In feite doen deze kantoren veel meer dan alleen maar advies geven over strategie. Vaak

 

Werken in strategy consultancy

Werken in strategy consultancy is erg populair. Voordelen die genoemd worden zijn

  • Werken met jonge, interessante collega’s
  • Uitdagend werk waarbij je veel leert
  • Een snel carriere verloop
  • Grote afwisseling binnen je werk

Een aantal nadelen die vaak genoemd worden

  • Lange werktijden
  • Weinig controle over het type werk dat je doet
  • Bovenmatig veel stress

strategy consultancy

Kantoren

Binnen de strategy consultancy wordt vaak gesproken over de grote 3. Dit zijn de kantoren McKinsey, BCG en Bain. Internationaal worden deze 3 kantoren gezien als toonaangevend en zijn ze het meest populair als toekomstige werkgever.

 

Orientatie en strategy consultancy business courses

De beste manier om je te orienteren op strategy consultancy is business courses bij te wonen. De meeste kantoren bieden meerdere keren per jaar business courses aan. Kijk hier voor een overzicht van actuele strategy consultancy business courses in Nederland.

Daarnaast worden er vaak veel events georganiseerd waar ook delegaties van de kantoren aanwezig zijn. Denk bijvoorbeeld aan bedrijvendagen of bedrijvendiners op studentenverenigingen.

De meeste consultant noemen de persoonlijke klik die ze wel of niet voelen met hun toekomstige collega’s als doorslaggevend bij de keuze waar ze gaan solliciteren. Daarom is het belangrijk om tijdens deze events zoveel mogelijk interactie te hebben met je potentieel toekomstige collega’s.

 

Voorbereiding op het case interview

Een belangrijk onderdeel van het interview is het case interview. Het is erg belangrijk om het case interview te oefenen. Als lid van de Inside Coach kan je gemakkelijk in contact komen met andere studenten en professionals die ook willen oefenen voor het case interview.

 

 

Lees meer: