Consultancy skills

Een veel besproken onderwerp als het over consultancy gaat, is welke skills hierbij komen kijken. Veel consultancy skills dien je al ontwikkeld te hebben voordat je begint bij een consultancy kantoor. Deze zal je tijdens je loopbaan alleen maar verder ontwikkelen en versterken, maar door de grote diversiteit van je werkzaamheden ga je jezelf ook ontplooien in nieuwe consultancy skills. Wij hebben er een paar voor je op een rij gezet:

Teamwork
Binnen consultancy ben je nagenoeg altijd aan het werk in teamverband. Aan het begin ben je onderdeel van een team waarbij jij voornamelijk bezig bent met research en analytische werkzaamheden. Later in je loopbaan zal je ook skills ontwikkelen op het gebied van leidinggeven en het coördineren van een team.

Intellectuele motor
Eenmaal werkzaam als consultant zal je constant bezig zijn met uiterst complexe uitdagingen. Grote hoeveelheden informatie en data dien je te kunnen begrijpen en te analyseren. Om vanaf het startpunt naar het eindpunt, namelijk de oplossing van het probleem van de klant, te komen, is het essentieel dat je ertoe in staat bent hier voor jezelf een structuur in te creëren. Deze consultancy skill zal je alleen maar verder ontwikkelen.

Consultancy skills

Communicatie
Niet alleen ben je veel in interactie met je collega’s, je bent ook intensief aan het communiceren met de klant. Het is dan ook heel belangrijk om goed te kunnen luisteren en duidelijke vragen te stellen, om precies te weten te komen wat de belangrijkste probleempunten van een vraagstuk zijn. Dit is een van de consultancy skills waar je alleen maar beter in zult worden tijdens je loopbaan.

Spreken deze skills jou aan? 

Word nu lid

Meld je dan nu aan voor begeleiding naar een top consultancy kantoor

Creativiteit
De laatste van de consultancy skills die we bespreken is creativiteit. Een oplossing voor het probleem van de cliënt zal niet zomaar voor de hand liggen. Hiervoor ga je eerst het vraagstuk op verschillende manieren benaderen en analyseren. Om goed door dit proces te kunnen navigeren, is het van belang om over een goede dosis creatief denkvermogen te beschikken.

 

Meer weten over consultancy? Lees ook: