Top 10 Studiesteden in de Consultancy

Vanuit verschillende studiesteden gaan studenten de consultancy in. Strategy Consultancy kantoren zijn vaak op zoek naar zo analytisch mogelijke studies, die je bijvoorbeeld in Delft en Eindhoven vindt. Maar welke stad levert de meeste studenten in de consultancy? In het onderstaande artikel lees je de uitkomsten van een onderzoek van TheInsideCoach.nl.

 

Studiesteden in de consultancy

 

Top 3 studiesteden in de consultancy

De top 3 van studiesteden in de consultancy zijn als volgt:

1. Delft

Delft is met grote voorsprong de hofleverancier in de consultancy. In Nederland komt ongeveer 30% van alle werknemers bij de top consultancy kantoren uit Delft. Dit komt doordat delft een groot aantal technische studies aanbied op zeer hoog niveau, zoals Aerospace Engineering of Applied Physics. Strategy Consultancy kantoren zijn op zoek naar studenten die die analytische denkwijze beheren en hoge cijfers halen bij deze vaak lastige studies.

2. Rotterdam

Rotterdam komt op plek 2 van studiesteden in de consultancy met 20%. Rotterdam is qua aantallen een stuk groter dan Delft, maar levert in totaal minder consultants. Rotterdamse studenten zijn vaak al vroeg met hun carrière bezig en krijgen veel kansen zich ook naast hun studie te ontwikkelen. Daarnaast zijn de financiële en bedrijfskundige studies er van hoog niveau. Dit zijn de studenten waar de consultancy kantoren naar op zoek zijn.

3. Amsterdam

De derde plek van studiesteden in de consultancy wordt bezet door Amsterdam. Amsterdam levert 15% van de consultants die op dit moment werkzaam zijn bij de top strategy consultancy kantoren. Dit kan verklaard worden door het feit dat Amsterdam simpelweg meer studenten heeft dan de andere steden. Maar ze hebben ook goede economische en econometrische studies.

 

Toegang tot alle informatie?

Word nu lid

Aanmelden is gratis en duurt 30 seconden

Plaats 4 tot 10 studiesteden in de consultancy

De volgende steden vormen de rest van de Top 10 studiesteden in de consultancy. Sommige van deze steden zijn kleine studiesteden, waardoor het logisch is dat ze minder studenten leveren. Groningen en Utrecht daarentegen zijn van dezelfde grootte als Delft en presteren leveren dus duidelijk minder studenten.

4. Groningen – 8%

5. Twente – 6%

6. Utrecht – 5%

7. Maastricht – 5%

8. Leiden – 4%

9. Eindhoven – 4%

10. Tilburg – 4%

 

Het onderzoek is gedaan door TheInsideCoach.nl. In de cijfers zijn alle huidige werknemers bij McKinsey, BCG, Bain, Strategy& en Parthenon/EY meegenomen.

 

Meer lezen?