Student CV schrijven

Een goed student CV schrijven kan je leren

Solliciteren is in feite niks meer of minder dan jezelf verkopen. Zorg voor een gestructureerde presentatie, die makkelijk te verwerken is en een duidelijke indruk achterlaat in positieve zin. Hoe je dat het beste doet zonder jezelf te verliezen in het gebruik van een scala aan superlatieven lees je hier.

 

Je eerste student CV schrijven

Ben je student en op zoek naar je eerste baan? Dan is het zaak om je student CV te schrijven. Begin met de functiebeschrijving of het gezochte profiel. Zorg dat je begrijpt wat er precies gezocht wordt. Het is daarna belangrijk om duidelijk te maken aan de recruiter dat jouw kwaliteiten aansluiten op het gewenste profiel. Het is meer dan een opsomming van louter vaardigheden en achtergrond informatie. Om een goed student CV te schrijven is het zaak je ervaringen goed te structureren (lees hier meer over CV structuur).

 

Student CV schrijven, hou het zakelijk en bondig

Zorg allereerst ervoor dat je CV kort en bondig is. Dat houdt niet in dat het saai moet zijn om te lezen, het moet juist uitnodigend werken, aan de andere kant, het hoeft ook weer niet het niveau te hebben van een literair meesterwerk. Zorg dat jouw kennis en vaardigheden centraal staan en dat duidelijk wordt dat juist jij die meerwaarde heeft die de opdrachtgever zoekt. Die basisprincipes zorgen voor een eenvoudige doch doeltreffende wijze om je student CV te schrijven. Lees hier meer over CV lengte

Een recruiter zal graag je CV snel willen verwerken zonder te veel afleidingen. Een CV in PDF formaat, zonder allerlei afleidende rode lijntjes die je hebt in een word document, heeft de voorkeur. Zorg dat je CV goed verwerkbaar is voor de recruiter, die wellicht een kleine honderd sollicitaties per dag moet verwerken. Zog daarnaast bij het opstellen van je CV dat de opmaak juist is. De presentatie, daar gaat het om, en die mag opvallen. Maak de beschrijving van je kwaliteiten wat langer en zet deze centraal in je CV, de wat minder belangrijke prestaties kan je ook vermelden, echter zorg dat die niet prominent aanwezig zijn. Ook al heb je als student wellicht al wat ervaringen die relevant zijn voor het gezochte profiel. Verwerk dit op een duidelijke manier als je je student CV gaat schrijven door duidelijke beschrijvingen op te stellen. Lees hier meer tips over CV beschrijvingen.

 

Student CV schrijven, wees kritisch

Durf kritisch te zijn op jezelf. Lees je eigen CV met een kritische blik en breng verbeteringen aan waar nodig. Wees niet te snel tevreden en probeer je te verplaatsen in de belevingswereld van de recruiter, ook bij het student CV schrijven. Hoe zou je reageren als jezelf een dergelijk CV onder ogen krijgt? Staat alle relevante informatie goed gepositioneerd? Is het student CV overzichtelijk en duidelijk geschreven? Als je op die punten let, zal je sollicitatie eerder opvallen en vergroot je voor jezelf de kansen op die leuke baan.

 

Meer lezen over CVs? Lees