Interview met Jenny van Gupta Strategists

Jenny is in 2017 begonnen als strategist bij Gupta Strategists, een strategisch adviesbureau dat zich exclusief richt op de gezondheidszorg. Als consultant geeft Jenny advies aan verschillende spelers in de zorg. De flexibiliteit van het werk, de sfeer binnen het team en de focus op persoonlijke ontwikkeling zijn enkele factoren die werken bij Gupta kenmerkt.

Wat is het allerleukste dat je afgelopen week hebt gedaan?

Wat heel prettig is bij Gupta, is dat er veel flexibiliteit is. Zo kan ik, binnen het redelijke, zelf mijn eigen werktijden indelen. Het belangrijkste is natuurlijk dat mijn werk af is, maar zo kan ik op een dag dat het lekker weer is eerder naar huis gaan. Zo ben ik afgelopen week eerder naar huis gegaan om te barbecueën met vrienden. Ik vind deze flexibiliteit erg fijn en dit zorgt er voor dat ik het de dag erna prima vind om wat eerder te beginnen of wat langer door te gaan.

Hoe zou jij de bedrijfscultuur en de mensen bij Gupta Strategists omschrijven?

Allereerst is het er heel gezellig. Wat het heel erg leuk maakt om hier te werken is dat iedereen een andere achtergrond heeft: je hebt artsen, natuurkundigen, econometristen en zelf heb ik wiskunde gestudeerd. We zijn wel allemaal analytisch onderlegd en hebben bepaalde affiniteit met de zorg. Doordat iedereen een andere achtergrond heeft, kunnen we veel van elkaar leren. Iedereen staat erg open om elkaar te helpen. Zo heb ik binnen mijn eerste maanden een studie geschreven en werkte ik samen met Anshu Gupta, een van de oprichters. Die samenwerking was heel prettig. Daarnaast zit je nooit alleen op een project en werk je veel samen, zowel met je eigen collega’s als met het team van de opdrachtgever.

Toegang tot meer interviews met Nederlandse consultants van McKinsey, BCG en andere kantoren?

Word nu lid

Registreren is gratis en kan in 1 minuut

Wat voor type problemen los je op bij Gupta Strategists? En voor wat voor klanten hebben jullie?

Dat verschilt per project. Onze klanten zijn eigenlijk alle spelers in de zorgsector: zorgverzekeraars, ziekenhuizen, apothekers, farmaceuten, investeerders, maar ook de overheid. Van iedere partij komen verschillende type vragen. Je kunt hierbij denken aan: hoe gaat de markt zich ontwikkelen, waar kunnen wij het beste onze focus op leggen, of welke dienst of product kunnen we het beste gaan aanbieden? Ook de duur van een project verschilt. Gemiddeld is dit tussen de 6 tot 8 weken, maar ik ben nu bezig met een project dat ruim een half jaar duurt. Dit project gaat over een nieuwe werkwijze voor artsen die samenwerken met een secretaresse of verpleegkundige. We doen onderzoek en geven advies of dit een goede manier van werken is. Mijn werk is heel afwisselend: ik doe analyses, maak presentaties, presenteer, houd interviews, ga naar werkgroepen en schrijf query’s. Juist deze afwisseling vind ik zo leuk aan dit werk.

Waar werk je meestal?

Wij hebben geen eigen kantoor. We werken van maandag tot en met donderdag in principe bij de klant. Als het niet nodig is om dagelijks bij de klant te zijn, spreek je een handige werkplek af met collega’s. Hiervoor is onze vaste uitvalsbasis Huize Frankendael in Amsterdam. Op vrijdagen werk ik met al mijn collega’s samen op een wisselende gehuurde locatie. De vrijdagen vind ik heel waardevol omdat je op deze dag trainingen volgt en bijpraat met collega’s waarmee je niet op project zit.

Hoe en wat leer je bij Gupta Strategists?

Wat je bij Gupta ziet is: de mensen zijn het bedrijf. Dus we investeren veel in onze mensen. Als je bij Gupta komt werken begin je meteen op een project en leer je hier veel van. Ook volg je 15 verschillende trainingen gegeven door collega’s. Doordat iedereen een andere achtergrond en ervaring heeft, is er veel kennis aanwezig in het team. Deze trainingen zijn gericht op kennis, over ouderenzorg bijvoorbeeld, en vaardigheden, zoals in excel of het maken van duidelijke slides. Daarnaast krijg je bij Gupta een mentor en een buddy. Een mentor is iemand waarmee je je leerdoelen bespreekt en die je persoonlijke ontwikkelingen in de gaten houdt. Een buddy is een collega die net wat langer dan jij bij Gupta werkt en je helpt bij het je thuis voelen bij het bedrijf. Ook is er de jaarlijkse strategist training waarin je de belangrijkste skills voor een consultant leert. In twee dagen doe je rollenspellen met een acteur, leiderschapsspellen, training in verhaallijnen structureren en als teambuilding natuurlijk gezellig borrelen en eten. Verder is er na een aantal jaar werk als consultant de mogelijkheid om een MBA te volgen aan een topuniversiteit wereldwijd.

Wat is het perspectief van een Strategist binnen Gupta Strategists?

We hebben geen voorgeschreven pad dat je moet bewandelen, iedereen groeit op zijn eigen tempo. Hoe meer ervaring je hebt, hoe meer verantwoordelijkheid je krijgt. Als je er klaar voor bent word je projectleider en verschuift je focus meer richting projectleiderschap.

Waar gaat Gupta Strategists naartoe volgens jou?

Sinds de oprichting twaalf jaar geleden zijn we gegroeid tot een bedrijf van 30 consultants. Gupta blijft zich breed inzetten binnen de zorgsector. Dit doen we zodat we problemen vanuit verschillende invalshoeken blijven bekijken en zo onze klanten van het beste advies kunnen voorzien.

Tot slot is het goed om te weten dat we altijd op zoek zijn naar nieuwe collega’s. Wanneer je wilt solliciteren of kennismaken, dan kan dit het hele jaar door.

Toegang tot meer interviews met Nederlandse consultants van top kantoren?

Word nu lid

Registreren is gratis

Meer interviews met consultants:

Lees verder interviews met studenten: